Coreea de Sud: Epava feribotului „Sewol“, scoasă la lumină după trei ani de la tragedie

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Coreea de Sud: Epava feribotului „Sewol“, scoasă la lumină după trei ani de la tragedie

Externe 31 Martie 2017 / 16:29 728 accesări

Epava feribotului „Sewol“ a ajuns în cele din urmă la mal, vineri, la aproape trei ani de la tragicul său naufragiu în care și-au pierdut viața 304 persoane, majoritatea liceeni. Uriașa navă semi-submersibilă care a transportat epava scoasă în urmă cu câteva zile la suprafață a ajuns în portul Mokpo, în sud-vestul Coreei de Sud, la o sută de kilometri de locul dramei, potrivit unui fotoreporter AFP. Feribotul, care avea 6.825 de tone și o lungime de 145 de metri, s-a scufundat la 16 aprilie 2014 în largul insulei Jindo, într-una din cele mai mari catastrofe maritime din istoria Coreei de Sud. Cadavrele a nouă victime nu au fost găsite nici până acum, iar recuperarea și verificarea epavei s-au numărat printre revendicările esențiale ale familiilor. Nava semi-submersibilă a fost însoțită de o ambarcațiune mai mică la bordul căreia s-au aflat apropiații celor nouă dispăruți, precum și de cinci bărci de patrulare.

Specialiștii vor analiza carcasa epavei pentru a căuta eventuale rămășițe umane sau bunuri personale. "Nu este decât începutul. Încă îmi văd fiica în vis", a declarat presei mama uneia dintre victime, Park Eun-mi. "Trebuie să îi găsim împreună pe cei nouă dispăruți pentru a fi dați familiilor lor", a adăugat ea.

După tragedie, epava feribotului „Sewol“ a rămas la o adâncime de 44 de metri. Au fost instalate bariere submarine pentru a izola locul, pe care scafandrii îl vor explora de asemenea în căutarea de eventuale rămășițe.

Naufragiul a afectat mandatul președintei Park Geun-hye, care a fost între timp destituită și arestată preventiv într-un răsunător scandal de corupție. În mod inexplicabil, ea a petrecut primele ore, considerate cruciale, ale acestei tragedii izolată în reședința sa. Drama, cauzată în principal de erori umane - un spațiu de depozitare ilegal modificat și supraîncărcat, un echipaj neexperimentat și relații problematice între operator și autoritățile de reglementare -, a șocat întreaga țară. Feribotul s-a scufundat în trei ore, însă persoanele de la bord nu au primit niciodată ordin de evacuare.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.2612 secunde