Cum să ajungi întreg acasă după minivacanța de Paște

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Rutiera recomandă

Cum să ajungi întreg acasă după minivacanța de Paște

Eveniment 09 Aprilie 2018 / 13:00 499 accesări

Minivacanța de Paște se apropie de final, iar românii care au luat calea localităților turistice s-au îmbulzit fie spre mare, fie spre munte. Acum se vor întoarce spre casă, iar polițiștii rutieri fac câteva recomandări șoferi nerăbdători sau teribiliști. Astfel, îi veți întâlni peste tot la datorie şi vor acționa pentru fluidizarea şi monitorizarea traficului, dar și pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente grave.

Iată ce recomandări fac oamenii legii pentru a ajunge cu bine acasă: conduceţi cu atenţie şi prudenţă şi să respectaţi indicaţiile poliţiştilor din teren.

Vă recomandă să conduceţi prudent, fără bruscarea comenzilor vehiculelor şi să efectuaţi fiecare manevră doar după o temeinică asigurare.

Evitaţi efectuarea depăşirilor care, în condiţiile unui trafic rutier aglomerat, se dovedesc extrem de periculoase.

Circulaţi cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic, în special când se circulă în coloană. De asemenea, pentru un plus de siguranţă, se impune şi mărirea distanţei în mers între vehicule.

În condiţiile unui trafic aglomerat sau a apariţiei blocajelor rutiere, păstraţi-vă calmul, nu blocaţi intersecţiile şi nu vă angajaţi în depăşirea unei coloane de autovehicule.

Conducătorii auto începători trebuie să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului pe timp de noapte sau pe distanţe mari, dată fiind experienţa redusă şi riscul implicării în evenimente rutiere.

Toţi ocupanţii autovehiculelor trebuie să utilizeze centura de siguranţă!

Pietonilor le recomandă să traverseze numai prin locurile marcate corespunzător, după o temeinică asigurare şi să evite pe cât posibil deplasarea pe partea carosabilă.12
Pagina a fost generata in 0.2723 secunde