Deputat PNL, condamnat pentru fapte de corupție

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Deputat PNL, condamnat pentru fapte de corupție
Politică, Justiție 20 Iunie 2019 / 17:06 663 accesări 5 comentarii
Deputatul PNL Mihai Voicu este acuzat de DNA că le-a impus membrilor de partid să plătească dacă voiau să candideze pe un loc eligibil

Deputatul PNL Mihai Voicu este acuzat de DNA că le-a impus membrilor de partid să plătească dacă voiau să candideze pe un loc eligibil

ÎCCJ l-a condamnat, joi, pe deputatul PNL Mihai Voicu la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru fapte de corupţie, decizia nefiind definitivă. Voicu este acuzat de DNA că le-a impus membrilor de partid să plătească pentru campania electorală dacă voiau să candideze pe un loc eligibil. „Condamnă pe inculpatul Voicu Mihai Alexandru la pedeapsa de 3 ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de folosire a influenţei sau a autorităţii în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite. (...) Suspendă condiţionat executarea pedepsei pe durata unui termen de încercare de 5 ani”, se arată în minuta Înaltei Curţi. Decizia poate fi contestată. Mihai Voicu a fost trimis în judecată, în decembrie 2017, de procurorii DNA, pentru că, în calitate de preşedinte al unei organizaţii judeţene de partid şi vicepreşedinte al aceleiaşi formaţiuni politice la nivel naţional, beneficiind de ajutorul lui Mogoş Dan Lucian Ştefan (secretar general), şi-ar fi folosit influenţa şi autoritatea determinate de funcţiile deţinute, pentru a impune membrilor Biroului permanent teritorial criterii nestatutare, în sensul că membrii de partid, pentru a putea candida de pe un loc eligibil, trebuia să sprijine financiar campania electorală prin plata unor contribuţii individuale. „Concret, „donaţiile” respective condiţionau candidaturile pe un loc eligibil pe listele de vot la alegerile locale 2012 ori parlamentare din toamna anului 2012 sau susţinerea politică pentru ocuparea unei funcţii de conducere într-o instituţie publică. Procedând în această manieră, 20 de membri ai organizaţiei de partid au fost determinaţi să remită diverse sume de bani (între 5.000 și 20.000 lei) în valoare totală de 290.450 lei. Din această sumă, inculpatul Enea Constantin a primit 156.680 lei pentru a fi folosiţi la achiziţionarea de materiale promoţionale ce urmau a fi folosite în campania electorală din vara anului 2012. Din această sumă, în realitate au fost folosiţi în scopul menţionat mai sus doar 24.873 lei, restul fiind însuşiţi de inculpatul Enea Constantin prin intermediul SC Coliseum”, preciza DNA la acel moment.

Taguri articol
mitădnamihaivoicu
Loading...

5 comentarii

Sumer 20:15:54 / 20 Iunie 2019
Politic

Pentru hoti nu exista culoare politica minciuna PSDista cu statul paralel sau politicieni care sunt vanati de justitie nu tine pentru ca pedepsele pe care politicieni condamnati le-au primit sunt mici in raport cu gravitatea faptele pentru care au fost condamnati si culmea PSDeu lupta pentru reformarea justitiei adica politicieni sa primeasca pedepse si mai mici decat cele de azi.

Summer morți mati 22:18:14 / 20 Iunie 2019
De BASIST ÎMPUȚIȚ SPURCAT PDL PNL CIUMA ROȘIE

Faptul că acest BASIST liberal johanist " condamnat " cu suspendare arată că DNA lucrează cu dublă măsură...Da tot dracnea e "vinovat " că asta cera șpagă..!!!!...O condamnare BASHITA !!!!.. ADEVĂRAȚII INFRACTORII sânt WC Blaga Orban . Oltean.. Videanu Berceanu..Klanul Băsescu în frunte cu Elena Aspirina Udrea.. Vinovații că justiția nu se atinge de ei sânt Coveshi Koldea maior ... "Rasa lor de pesedistii "!!!!!!

LIBERALII Vânați de PDL iști 13:24:39 / 21 Iunie 2019
LEGEA PENSIILOR.

Aseară Sică Mandolină primul ministru al PDL PNL CIUMA ROȘIE si Florin Cuțu ministru al finanțelor la PDL PNL CIUMA ROȘIE au spus clar într-o emisiune moderată de Denise Rifai că EI PDL PNL CIUMA ROȘIE SI URSS Pluș dacă ajungeau la guvernare în urma moțiunii NU NAI MĂREAU PUNCTUL DE PENSIE NU MAI MĂREAU NICI UN SALARIU ... Minim 4 ani de zile !!!!!!...Asta-merită votanții PDL PNL CIUMA ROȘIE si wc Johanis Ba mai mult ar da afară milioane de bugetari .

NELU BASIST ÎMPUȚIȚ 11:19:54 / 22 Iunie 2019
Fanatik SPURCAT PDL PNL CIUMA ROȘIE SI WC JOHANIS

Ba ARICI PANSAT..Pisamas pe mormântul lui MATA aia kurva..Ba idiotule tu ai fost făcut le BEȚIE..De o mamă KURVA SI un tată bețivan.Alfel nu se explică ,ba ARICIULE PANSAT ,cum de susții , încă ,un sistem ticăloșit creat de un fost turnător al FOSTEI SECURITĂȚI, MATA ăia kurva , crezând că sa CONSTIPAT sa dus la WC...SI astfel te-ai născut .. Dacă nu plângeai ..... MATA trăgea apa..SI te duceai la hazna unde îți este locul..

NELU morții MATI 11:22:39 / 22 Iunie 2019
FANATIK SPURCAT PDL

Ați FURAT PSD cu armele lui.... Turism electoral... VOT multiplu...SI SRI STS .....

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2318 secunde