Furtună puternică în Noua Zeelandă

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Furtună puternică în Noua Zeelandă

Eveniment 12 Februarie 2023 / 16:56 823 accesări
pexels.com

pexels.com

Mii de oameni din Noua Zeelandă au rămas fără curent electricșiunele părți ale țării au fost afectate de începutul unei furtuni puternice.Gabrielle a lovit peste noapte Insula Norfolk din Australia și a ajuns în cea mai nordică regiune a Noii Zeelande.Meteorologii au emis avertizări cod roșu de ploi și vânt puternic, de peste 130 km/h, pentru Auckland și Northland. Furtuna – care a fost retrogradată de la ciclon – vine la câteva săptămâni după ce ploi torențiale au inundat orașul Auckland, care rămâne sub stare de urgență. .

Au fost înființate centre de evacuare, iar locuitorii s-au pregătit.Aceștia au fost sfătuiți să se asigure că au suficiente provizii pentru trei zile, în cazul în care rămân blocați în casă.Zeci de mii de saci de nisip au fost distribuiți acolo din cauza îngrijorărilor legate de solul îmbibat cu apă și de infrastructura slăbită care au făcut ca locuințele să fie mai vulnerabile la inundații

Au fost anulate mai multe zboruri interne înainte de sosirea furtunii.

„Mai sunt încă acțiuni de curățare considerabile de întreprins și ar putea dura ceva timp până când serviciile precum energia electrică vor fi restabilite”, a precizat Emergency Management Norfolk Island.

MetService din Noua Zeelandă a avertizat că vântul ar putea fi în continuare suficient de puternic pentru a dărâma copacii și liniile electrice și că ar putea cădea suficientă ploaie pentru a provoca noi inundații și alunecări de teren în zilele următoare.

Peninsula Coromandel și regiunea Tairāwhiti/Gisborne, care au fost, de asemenea, afectate de ploile torențiale recente, au fost plasate sub cea mai gravă alertă meteorologică. Locuitorilor din zonele predispuse la inundații li s-a spus să se pregătească de evacuare.Ştiri recomandate

12