Google implementează un sistem de alertă privind atacurile aeriene din Ucraina

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Google implementează un sistem de alertă privind atacurile aeriene din Ucraina

Tehnologie 11 Martie 2022 / 15:43 1090 accesări

Google a început implementarea unui sistem de alertă privind atacurile aeriene din Ucraina, care le va permite locuitorilor din această ţară, care deţin un telefon cu sistem de operare Android, să primească pe dispozitivul mobil o avertizare înainte care acestea să aibă loc, a anunţat compania într-un comunicat, relatează agenţia EFE.

Iniţiativa, care a fost adoptată la solicitarea Guvernului ucrainean şi completează actualele sisteme de alertă de atacuri aeriene care există în ţară, a fost creată plecând de la adaptarea unui mecanism de avertizare în caz de cutremure.

Sistemul, care a început deja să fie implementat, va fi pe deplin operaţional "în următoarele zile", a anunţat vicepreşedintele Android, David Burke.

Această iniţiativă face parte dintr-un nou pachet de măsuri puse în aplicare de companie şi care se adaugă celor făcute publice pe 4 martie. Din acea dată, Google permite proprietarilor de hoteluri din ţările vecine Ucrainei să indice în profilul comercial dacă oferă cazare gratuită sau reduceri pentru refugiaţi.

În plus, companiile locale vor putea publica pe pagina de profil dacă oferă vreun serviciu persoanelor care fug din Ucraina, cu scopul de a ajuta "numărul în creştere de refugiaţi din regiune".

În Polonia, Google va utiliza "spaţiile sale şi resursele" pentru a ajuta persoanele afectate şi a pus la dispoziţia organizaţiilor neguvernamentale (ONG) campusul său din Varşovia.

În ceea ce priveşte măsurile impuse Rusiei, Google "limitează semnificativ recomandările la nivel mondial" din partea unor mijloace de comunicare finanţate de Guvernul rus.12
Pagina a fost generata in 0.1707 secunde