Guvernul Dăncilă s-ar împrumuta cu vreo 4 miliarde lei de la populație

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Guvernul Dăncilă s-ar împrumuta cu vreo 4 miliarde lei de la populație
Economie 08 Iunie 2018 / 13:37 488 accesări 0 comentarii

Guvernul României ar putea contracta nu mai puţin de 4 miliarde de lei cu titlu de împrumut de la populaţie. Proiectul urmează să fie discutat în şedinţa de guvern, de vineri. Certificatele ar putea fi achiziționate, conform documentului, de la Poșta Română și direct de la unitățile Trezoreriei Statului, prin Programul Tezaur.

“Dobânda va fi exact cât luăm din piață de la bănci. Va fi, probabil, o reacție de la bănci că Guvernul vine și "le ia banii din depozite" (în sensul că românii își vor scoate banii din bănci pentru a achiziționa aceste instrumente financiare n.r.). Asta e. Dobânda nu este impozitată la titlurile de stat. Pe deoparte omul câștigă o dobândă foarte mare și, pe de altă parte, nu se impozitează acel câștig din dobânzi. Noi avem în vedere să luăm cam 4 miliarde lei, în acest an”, au declarat surse din Ministerul Finanțelor Publice, pentruHotnews.ro.

Loading...

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1957 secunde