Incendiu cumplit într-o clădire-turn din Londra. Mai multe persoane, rănite

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Incendiu cumplit într-o clădire-turn din Londra. Mai multe persoane, rănite
Externe 14 Iunie 2017 / 08:32 4032 accesări 0 comentarii

Un incendiu a izbucnit la o clădire de apartamente cu 27 de etaje, din vestul Londrei - Grenfell Tower, aproximativ 200 de pompieri şi 20 de autospeciale încearcă să stingă flăcările, în timp ce se încearcă evacuarea oamenilor din clădire, transmite CNN.

Blocul era locuit de mulţi rezidenţi musulmani. Cei mai mulţi dintre aceştia nu se aflau în apartamentele lor când s-a produs dezastrul, deoarece paticipau la slujbele de Ramadan. Presa britanică a mai informat că la ora la care s-a produs dezastrul, în clădire se aflau şi femei şi copii printre cei ale căror apartamente au fost afectate de flăcări. Primarul Londrei Sadiq Khan anunţă un "incident major". Trei linii de metrou, închise.

Medicii au acordat îngrijiri unui număr de cel puţin 15 persoane după ce au inhalat fum în incendiul de la Grenfell Tower, în nordul Londrei, Relatează The Associated Press. Inițial, primarul capitalei britanice Sadiq Khan a anunţat că s-a declarat un "incident major“, scrie BBC News. Focul arde de mai multe ore şi a cuprins toate cele 27 de etaje ale blocului turn. "Poliția, brigada de pompieri și serviciile de ambulanță din Londra sunt la fața locului", a adăugat poliția londoneză.

Poliţia a transformat o biserică din apropierea incendiului din vestul Londrei într-un centru improvizat de evacuare, relatează The Associated Press.

Poliţia Metropolitană a informat că în blocul de 120 de apartamente există şi persoane decedate, însă nu se ştie care este numărul exact al acestora. Cât priveşte soarta răniţilor, serviciile de salvare au confirmat că aproximativ 50 de persoane au ajuns la spital şi primesc îngrijiri medicale.

O coloană de fum gros s-a întins peste oraş. Un purtător de cuvânt al London Fire Brigade a anunțat, la ora 9.50 (ora României - n.r.) că mai multe persoane au murit, fără să poată da un număr exact de victime.

AMBASADA ROMÂNIEI ÎN MAREA BRITANIE VERIFICĂ DACĂ AU FOST CETĂȚENI ROMÂNI AFECTAȚI DE INCENDIUL DE LA LONDRA

Misiunea diplomatică română a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale, pentru a verifica dacă în urma incendiului au fost afectați cetățeni români, arată sursa citată. Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord "monitorizează cu prioritate cazul și menține în permanență legătura cu autoritățile competente, fiind pregătită să acorde asistență consulară", se precizează în comunicat.

Ministerul Afacerilor Externe reamintește că cetățenii români afectați pot solicita asistență consulară la următoarele numere de telefon ale Ambasadei României în Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord: 0044 20 76029833; 0044 20 76027328; 0044 20 76036694; 0044 20 76025193; 0044 20 7603 0572; 0044 20 7602 2065, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență sau pe numărul de urgență al misiunii diplomatice — 0044 7738716335.

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.3149 secunde