Încep înscrierile în programul Diversity Visa DV-2024

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Încep înscrierile în programul Diversity Visa DV-2024

Social 05 Octombrie 2022 / 12:58 644 accesări

Departamentul de Stat anunță că perioada de înregistrare în programul Diversity Visa DV-2024 începe la data de 5 octombrie 2022 și se încheie la 8 noiembrie 2022. Programul DV-2024 sedesfășoară exclusiv în format electronic și nu se percepe nicio taxă de înscriere.

Perioada de înregistrare:
Cererile de înregistrare pentru programul DV-2024 se pot transmite începând de miercuri, 5 octombrie 2022, orele 19:00 (ora României) și până marți, 8 noiembrie 2022, orele 19:00 (ora României).

Cum:
Departamentul de Stat va desfășura programul DV-2024 exclusiv în format electronic,inclusiv înscrierea. Nu se acceptă cereri în format pe hârtie.Cererile deînscriere înProgramul DV-2024 se trimit electronic

pe site-ul:dvprogram.state.gov

Taxe:
NU se percepe nicio taxă de înscriere în programul Diversity Visa.

Câte cereri deînscriere am voie să trimit?
Legea permite trimitereaunei singure cereri de înscriereîn numele unei persoanepe durata perioadei de înscriere. Participanții care trimit mai multe cereri vor fi declarați ineligibili pentru acordarea unei vize de tip „Diversity Visa-DV".

Cerințele pentru înregistrare:
Instrucțiunile complete ale Programului DV-2024se găsesc pe pagina publică a Departamentului de Stat lausvisas.state.gov/dv/instructions.

Reguli noi:
În anii precedenți, Departamentul a solicitat participanților principali să includă în cererea deînscriere datele aferenteunui pașaport valabilla momentul înscrierii în programul DV. Participanții din acest an în program nu mai trebuie să dețină un pașaport valabil la data înregistrării în program.

Fotografia:
Participanții trebuie să transmită o fotografie făcută în ultimele șase luni care să respecte specificațiile din instrucțiuni. Persoanele care trimit înscrieri care conțin fotografii transmise în programele anterioare sau care nu întrunesc cerințele, vor fiineligibile pentru o viză DV.

Este foarte important ca participanții să păstreze numărul lor unic de confirmare până cel puțin la data de 30 septembrie 2024.
Cererile deînscrieretrimise conform instrucțiunilor vor generao pagină de confirmare, care conținenumele participantului și un număr unic de confirmare a înregistrăriipe care acesta ar trebui să o tipărească.Paginade confirmare va conține informațiile pe care participantul le va folosi pentru a verifica electronic stadiul unei cereri deînscriereprinopțiunea„Verificare stadiu cerere de înscriere" (Entrant Status Check)la adresa de internet:dvprogram.state.gov.Numai participanții care dețininformațiile din pagina de confirmarevor putea verifica stadiul cererii lorde înscriereși, în cazulîn care vor fi selectați,vor putea primiinstrucțiuni cu privire la procedurade solicitare a vizei şinotificări cu privirela programarea lor lainterviul pentru obținerea vizei. Un link pe paginaEntrant Status Checkva permite participanților să recupereze numărul lor de confirmare prin introducerea adresei lor de email, a numelui de familie și a anului nașterii.

Selecția:
Începând cu data de 6 mai 2023, toți participanții din programul DV-2024, inclusiv cei care nu au fost selectați, voravea posibilitatea să verifice electronic stadiul cererii lor deînscriere,prin opțiuneaEntrant Status Check,de la adresa de internet:dvprogram.state.gov,dacă cererea lor a fost selecționată.Pe aceeași pagină,Entrant Status Check,participanții selectați vor putea găsi informații despre solicitarea vizelor DV și despre programarea interviului de viză atât pentru ei cât și pentru membrii eligibili ai familiilor lor.

Instrucțiuni:
I
nstrucțiunile complete pot fi gasite pe pagina de internet a Departamentului de Stat:usvisas.state.gov/dv/instructionsŞtiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1375 secunde