Ion Tiţa-Călin vă invită la lansarea unui nou volum de proză umoristică

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Ion Tiţa-Călin vă invită la lansarea unui nou volum de proză umoristică
Cultură 15 Aprilie 2019 / 17:22 219 accesări 0 comentarii
Ion Tiţa-Călin. Sursa foto: cugetliber.ro

Ion Tiţa-Călin. Sursa foto: cugetliber.ro

Calendarul sărbătorilor din această primăvară continuă cu un nou eveniment editorial. Ziaristul și scriitorul Ion Tița-Călin lansează volumul de proză umoristică „Dumnezeu a fost arestat!”. Cartea este o cronică a evenimentelor petrecute în România, în perioada 2016 – 2018. Noua apariție editorială a văzut lumina tiparului cu sprijinul Șantierului Naval Constanța. Ea continuă seria volumelor de proză scurtă umoristică ale autorului. Cele 28 de povestiri cuprinse în noua carte prezintă, cu mijloacele Satirei și Umorului, fața nebănuită a evenimentelor la care românii au fost martori în ultimii trei ani. Evenimentul editorial este organizat cu sprijinul colegilor din cadrul Clubului Umoriștilor Constănțeni (CUC), al Uniunii Ziariștilor Profesioniști – Filiala Dobrogea și al Sindicatului Liber al Navaliștilor din cadrul Șantierului Naval Constanța. CUCi vor saluta noua creație literară cu șarje de umor în proză și versuri.

„Cartea „Dumnezeu a fost arestat!” este cadoul meu pentru dumneavoastră. Dacă alții v-au furat până și credința în Cel de Sus, eu încerc să vi-o readuc în suflete, cu ajutorul Satirei și Umorului. Dragi cititori, toți cei ce veți fi prezenți la lansare veți primi câte un volum în dar” - a declarat autorul.

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 20 aprilie 2019, începând cu ora 11, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Constanța (sala mică).

Pentru cei care nu ştiu, Ion Tița-Călin s-a născut la 6 ianuarie 1950, în localitatea Eforie, județul Constanța. Este sociolog, ziarist, scriitor și inventator.

A publicat volumele: „Mucles, dacă vrei să nu dai de dracu’!“ (Editura „Dobrogea”, 2008); „Primarul Samba - Umor și satiră cu ritm și cu rimă” (Editura „Dobrogea”, 2011); „Cine îi apără pe lupii de mare”, volumele I și II, (Editura „Dobrogea”, 2014); „Țara în care nu mai e nimic de furat” (Editura „Dobrogea”, 2015); „Cu prețul vieții marinarilor români” (Editura „Dobrogea”, 2017); „Rechinii” (Editura „Ex Ponto”, 2018);

„Eșuați în Infern” (Editura „Ex Ponto”, 2018).

Este coautor al volumelor colective ale Clubului Umoriștilor Constănțeni. A primit mai multe premii la festivalurile naționale ale umorului. Este membru fondator și vicepreședinte al Clubului Umoriștilor Constănțeni, membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Uniunii Epigramiștilor din România.

Loading...

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Pagina a fost generata in 0.1837 secunde