Judecătorii au acceptat cererea pentru arestarea unei directoare din ANAF

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Judecătorii au acceptat cererea pentru arestarea unei directoare din ANAF
Justiție 06 Octombrie 2017 / 18:00 630 accesări 0 comentarii

Directorul Direcţiei IT din ANAF, Ancuţa Anda Macovei, a fost arestată preventiv, vineri, în dosarul în care este acuzată de DNA Ploieşti de luare de mită, decizia instanţei nefiind definitivă, scrie agerpres.ro. Magistraţii Tribunalului Prahova au admis, vineri, propunerea procurorilor DNA Ploieşti şi au dispus arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile a directorului Direcţiei IT din ANAF, Ancuţa Anda Macovei, care la data faptelor era director al Direcţiei Tehnologia Informaţiei, Comunicaţii şi Statistică Vamală din cadrul Autorităţii Naţionale a Vămilor.

Decizia instanţei nu este definitivă, inculpata contestând deja hotărârea.

Procurorii arată în ordonanţa de reţinere că, în anul 2010, în calitate de director al Direcţiei Tehnologia Informaţiei, Comunicaţii şi Statistică Vamală din cadrul Autorităţii Naţionale a Vămilor, Ancuţa Anda Macovei ar fi pretins, pentru sine şi pentru o altă persoană din conducerea instituţiei, de la reprezentanţii a două societăţi comerciale un procentaj de 25% din valoarea unor contracte de mentenanţă pentru aplicaţiile componente ale Sistemului Informatic Integrat Vamal al Autorităţii Naţionale a Vămilor pentru ca, în schimb, să organizeze procedura de licitaţie astfel încât să fie câştigată de o asociere din care făceau parte şi cele două firme, să asigure buna derulare a contractelor şi efectuarea plăţilor aferente.

Din suma cerută, arată sursa citată, Ancuţa Anda Macovei ar fi primit, în perioada 2010 - 2014, pentru sine şi pentru cealaltă persoană, suma totală de aproximativ un milion de euro, contravaloarea unei deplasări în SUA şi bunuri materiale de valoare, precizează DNA.

Taguri articol

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1975 secunde