„Kempes“ la Constanța, într-un concert minunat! Rock, people!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

„Kempes“ la Constanța, într-un concert minunat! Rock, people!

Divertisment 10 Ianuarie 2018 / 22:45 1774 accesări

Ovidiu Ioncu „Kempes“ (n. 18 august 1966, în Arad) este liderul formației KEMPES și fostul vocalist al formațiilor Cargo și Rezident EX. În 1988, Ovidiu Ioncu este cooptat în Cargo de la trupa Capricorn din Arad, în locul lui Leo Iorga. Porecla "Kempes" i s-a dat datorită îndemânării în ale fotbalului și a asemănării cu fotbalistul argentinian Mario Kempes. Pe 28 martie 2015 a lansat albumul "Regăsire" cu noua lui formație denumită de asemenea KEMPES, ca și porecla artistului.

Ovidiu Ioncu 'Kempes', prin vocea puternică și metalică, contribuie definitiv la succesul formației Cargo. La puțin timp după lansarea albumului „Destinׅ“, Kempes are un accident de motocicletă, în care este rănit grav. A urmat un concert în semn de solidaritate ce a avut loc la Sala Polivalentă în care alături de Cargo au cântat Mircea Nedelcu, Berti Barbera, Vali Sterian, Iris, Weinberger și alții. Concertul a reprezentat un adevărat fenomen și a adus formația Cargo în prim-planul muzicii rock românești. În 2003, după 15 ani de muncă în formația Cargo, Ovidiu Ioncu 'Kempes' emigrează în Australia. La începtului lui 2012, Ovidiu Ioncu revine în țară într-un nou proiect: Rezident EX, alături de care cântă doi ani, susținând o serie de concerte.

Formația lansează în 2013 albumul 'Alpha'. Pe 23 noiembrie 2013, Ovidiu Ioncu anunță plecarea de la Rezident EX și înființarea formației KEMPES, alături de instrumentiștii formației Gothic, cu care a înregistrat albumul "Regăsire", lansat pe 28 martie 2015 printr-un concert la Berăria H din București. Formația susține numeroase concerte în țară și în București.

Taguri articol


12