Legea antifumat a fost modificată! Vezi unde se poate fuma!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Legea antifumat a fost modificată! Vezi unde se poate fuma!

Politică 07 Iunie 2016 / 19:23 6052 accesări

Senatul a decis, marți, că fumatul va fi permis în spații separate, complet izolate și inscripționate special pentru această destinație, precum și pe terase exterioare amenajate în acest scop, potrivit Agerpres.

Senatorii au adoptat, cu 76 voturi "pentru", două "împotrivă" și patru abțineri, proiectul de lege al Guvernului privind stabilirea condițiilor pentru fabricarea, prezentarea și vânzarea produselor din tutun, introducând și amendamente care se referă la definirea spațiului închis în care nu se poate fuma și la posibilitatea de a se fuma în spații separate, inscripționate special.

Conform acestor amendamente, spațiul închis va fi definit ca orice spațiu accesibil publicului sau destinat utilizării colective, indiferent de forma de proprietate ori de dreptul de acces, care are un acoperiș, plafon sau tavan și care este încadrat de pereți de jur împrejur, cu excepția spațiilor cu destinație locativă. Spațiul închis de la locul de muncă este orice spațiu care are acoperiș, plafon sau tavan și care este încadrat de pereți de jur împrejur, aflat într-un loc de muncă.

În Legea 15/2016 de modificare și completare a Legii 349/2002 pentru prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun, spațiul închis este definit ca un spațiu cu acoperiș și cel puțin doi pereți.

Alte amendamente prevăd că fumatul este permis în spații separate, complet izolate și inscripționate special pentru această destinație, precum și pe terase exterioare amenajate în acest scop.

De asemenea, vor fi exceptate de la interzicerea fumatului, pe lângă celulele pentru deținuți din penitenciarele de maximă siguranță, și spațiile special amenajate destinate exclusiv pacienților din spitalele de psihiatrie.

Proiect de lege al Guvernului stabilește condițiile pentru fabricarea, prezentarea și vânzarea produselor din tutun și a celor conexe, în scopul preluării în legislația națională a reglementărilor europene și internaționale promovate pentru reducerea consumului de tutun.Legea 15/2016 care interzice fumatul în spații închise a intrat în vigoare în 17 martie.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1958 secunde