Lipsa sexului în viața de cuplu. Ce poți face ca să readuci pasiunea

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Lipsa sexului în viața de cuplu. Ce poți face ca să readuci pasiunea

Sănătate, Lifestyle 07 Februarie 2021 / 15:26 3881 accesări

Lipsa sexului în relație este normală și trebuie să știi că situația poate fi salvată dacă tu și partenerul comunicați sau aplicați câteva trucuri.

Identifică motivul pentru care ați ajuns aici.
Care pot fi cauze frecvente ale lipsei sexului într-o căsnicie?

Boala – Depresia poate anihila dorința sexuală. Dacă ai un partener care suferă de depresie, ajută-l, nu te grăbi să îl judeci și să pui și mai multă presiune pe el.

Creșterea în greutate – Creșterea în greutate îl poate face pe unul dintre parteneri să nu se simtă mulțumit de felul în care arată și, prin urmare, să nu se mai simtă atât de confortabil în fața celuilalt. Astfel de lucruri ar trebui discutate deschis, pentru ca micile nesiguranțe să fie eliminate.

Oboseala – Lipsa somnului poate influența libidoul și te poate face să îți pierzi drastic dorința sexuală. Dacă te simți permanent obosită, lipsită de energie, nu e deloc de mirare că relația sexuală are de suferit. Evident, cele 7-8 ore de somn pe noapte nu ar trebui neglijate.

Stresul – Stresul distrage atenția de la viața intimă. Prin urmare, elimină factorii de stres,astfel încât să îți ajuți mintea și corpul să se relaxeze.

Plictiseala – Cuplurile care sunt de mult timp împreună reușesc cu greu să-șireinventeze viața intimă.


Ce poți face ca să readuci pasiunea în cuplu?
Relaxarea, petrecerea timpului împreună și plimbările nu sunt deloc de neglijat. Pregătirea „terenului” poate ajuta mult la restabilirea vieții sexuale. În plus, uneori este nevoie să faci sex, pur și simplu, pentru a descoperi că pasiunea nu a dispărut.

Chiar dacă multe cupluri, în special cele trecute de 40 de ani, evită să discute despre fanteziile lor, acestea reprezintă metoda perfectă pentru reaprinderea pasiunii și reconstruirea vieții sexuale satisfăcătoare.

Puteți încercasă vă comportați ca și când ați da un restart relației.
Stabiliți o întâlnire romantică și cu siguranță finalul serii va fi unul pe măsură.

Sexul nu trebuie neapărat să fie vaginal, nici să se încheie cu un orgasm. Atingerile, o cină romantică și alte activități erotice vă pot ajuta să readuceți la viață dorința sexuală.

Poți începe cu atingeri mici, iar mai apoi vezi cum îți răspunde la ele. Permite-i partenerului să te atingă, chiar dacă este sau nu reciproc. La final, puteți să vă spuneți ce a fost bine și ce nu și ce ați mai încerca sau ce experiență ați repeta. De exemplu, ai putea spune:

  • ”Mi-a plăcut modul în care mi-ai atins părul”;
  • ”Mi-a plăcut să-ți simt mâna pe spate”;
  • ”Nu cred că sărutările pe abdomen sunt genul meu”.

Toate aceste conversații sunt esențiale pentru viața de cuplu, fiind o practică de comunicare mai ales legată de dorința sexuală.

Surse: csid.ro, health.com

Taguri articol
SexCuplu


12