Mario Götze revine la Borussia Dortmund, după trei ani la Bayern

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Mario Götze revine la Borussia Dortmund, după trei ani la Bayern

Sport 21 Iulie 2016 / 16:03 776 accesări
Mario Götze speră să-și relanseze cariera la Borussia Dortmund

Mario Götze speră să-și relanseze cariera la Borussia Dortmund

Clubul german Borussia Dortmund a anunţat joi, pe site-ul oficial, transferul mijlocașului Mario Götze, de la Bayern Munchen. Jucătorul în vârstă de 24 de ani va efectua vizita medicală şi va semna un contract valabil până pe 30 iunie 2020. Conform „Bild“, vicecampioana Germaniei va plăti 28 de milioane lui Bayern, care va ieşi în pierdere cu 9 milioane de euro, bavarezii achitând 37 de milioane de euro în 2013... La această sumă se adaugă anumite clauze de performanţă.

Götze s-a declarat încântat să revină la formaţia care l-a lansat în fotbalul mare. „Când m-am transferat la Bayern, am luat o decizie în cunoştinţă de cauză, nu mă voi ascunde în spatele acesteia. Trei ani mai târziu, privesc acea hotărâre cu alţi ochi. Pot înţelege că o parte dintre suporteri nu au agreat mutarea. Dar acum vreau să-i conving cu performanţele mele”, a precizat Mario pentru site-ul oficial al Borussiei.

„Mario este un jucător marca Dortmund, unul dintre cei buni mijlocaşi de creaţie din Europa, la doar 24 de ani. El a avut multe opţiuni de transfer şi a luat o decizie dificilă, să revină la primul său club, dar suntem foarte mulţumiţi. Am sperat încă din momentul plecării sale că într-o zi va reveni la noi”, a afirmat directorul sportiv al formaţiei din Dortmund, Michael Zorc.

Mario Götze a fost achiziţionat de Borussia în 2001, iar în 2009 şi-a făcut debutul la echipa de seniori. În 2013 a fost transferat de Bayern Munchen, formație pentru care a jucat 114 meciuri, a marcat 36 de goluri și a dat 34 de pase decisive, reuşind să câştige 7 trofee. La Borussia, Götze a triumfat de două ori în campionat şi o dată în Cupa Germaniei. El este și jucătorul care a adus Germaniei titlul mondial cucerit în 2014, prin golul marcat în minutul 113 al finalei cu Argentina.

Borussia Dortmund speră să-l relanseze pe Götze şi are nevoie să-şi întărească efectivul după ce a pierdut jucători foarte importanți în perioada estivală de transferuri: fundaşul Mats Hummels a plecat la Bayern Munchen, conducătorul de joc Henrikh Mkhitaryan a fost recrutat de Manchester United, iar mijlocaşul ofensiv Ilkay Gundogan a ajuns la Manchester City.12
Pagina a fost generata in 0.5196 secunde