Mesaj către agenții economici: Gata cu MESELE DE PROTOCOL și cu plicurile!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Protecția Consumatorilor Constanța:

Mesaj către agenții economici: Gata cu MESELE DE PROTOCOL și cu plicurile!

Social 15 Martie 2018 / 17:52 2223 accesări

Comisarii Protecției Consumatorilor Constanța sunt deciși să pună stop unor practici mai puțin ortodoxe ale unor comercianți, pentru a rezista așa cum cred ei de cuviință pe piață, fie alimentară și nealimentară, chiar cu riscul de a pune în pericol sănătatea consumatorilor. De Ziua Mondială a Protecției Consumatorilor (15 martie), comisarul șef-adjunct al CJPC Constanța, Horia Constantinescu, s-a arătat foarte hotărât și a transmis ferm agenților economici să înceteze cu mesele de protocol și cu plicurile, pe litoral, dar nu neapărat. Nu în ultimul rând, el a cerut să se renunțe la telefoanele de intimidare, la gradele de rudenie sau la alte metode de a scăpa de controale, de sancțiuni; cu alte cuvinte, cine vrea să rămână cu afacerile, trebuie să respecte cu mare strictețe legea, astfel încât consumatorul să nu aibă de suferit.

În altă ordine de idei, șeful CJPC Constanța a atras atenția și agenților economici de pe litoral să nu aștepte debutul sezonului estival pentru a-și pune la punct unitățile de cazare; anul trecut mai multe locații au fost prinse funcționând în condiții mizere, cu saltele pătate, rupte, perne, la fel, cu lenjerie ruptă, grupuri sanitare neigienizate, cu gresie și faianță sparte etc.

SĂPTĂMÂNA CONSUMATORILOR

Precizăm că, de Ziua Mondială a Drepturilor Consumatorilor, CJPC Constanța a declarat săptămâna 15-22 martie „SĂPTĂMÂNA CONSUMATORILOR”. Potrivit comisarului șef adjunct al CJPC, cu această ocazie vor avea loc consilieri și lecții deschise în școlile și grădinițele din Constanța, căminul de bătrâni din Mangalia, dar și în cele două mall-uri din Constanța. Tema din acest an este „Crearea unei piețe online echitabile și sigure”. Comisarii CJPC vor ajunge la Liceul Economic „Virgil Madgearu”, la Liceul Economic „Carol”, la Liceul C.A. Rosetti, la Grădinița „Lumea poveștilor”.12
Pagina a fost generata in 1.5192 secunde