Norvegia confirmă că puterea şi opoziţia din Venezuela s-au întâlnit la Oslo

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Norvegia confirmă că puterea şi opoziţia din Venezuela s-au întâlnit la Oslo
Externe 18 Mai 2019 / 09:09 272 accesări 0 comentarii

Autorităţile din Norvegia au confirmat că reprezentanţi ai Administraţiei Maduro şi reprezentanţi ai opoziţiei conduse de Juan Guaido au purtat negocieri la Oslo cu privire la posibile soluţii pentru criza politică ce afectează ţara sud-americană.

Ministerul norvegian de Externe a anunţat vineri că negocierile dintre cele două părţi sunt momentan la început. „Norvegia a avut contacte preliminare cu reprezentanţi ai principalilor actori politici din Venezuela, ca parte a unei etape de explorare”, a informat Ministerul de Externe de la Oslo prin intermediul unui comunicat, adăugând că ţara scandinavă este în favoarea „cautării unei soluţii paşnice pentru Venezuela”.

Potrivit Reuters, Administraţia Maduro a informat în repetate rânduri că este deschisă dialogului şi chiar a sprijinit discuţiile de la Oslo, însă reprezentanţii opoziţiei rămân sceptici, deoarece Maduro ar mai fi folosit dialogul ca o tactică pentru a se menţine cât mai mult timp posibil în fruntea ţării.

„Preşedintele Nicolas Maduro şi Revoluţia Bolivariană îşi exprimă recunoştinţa pentru Norvegia şi sprijinul său pentru dialog”, a postat vineri pe Twitter ministrul venezuelean de Externe, Jorge Arreaza.

Venezuela se află într-o criză politică din luna ianuarie, când Juan Guaido s-a proclamat preşedinte interimar, într-o încercare de a-l îndepărta de la putere pe preşedintele Nicolas Maduro. Statele Unite şi mai multe ţări europene l-au recunoscut pe Guaido ca preşedinte interimar, dar Maduro continuă să menţină controlul, cu ajutorul unor aliaţi precum Rusia şi China.

Loading...

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2239 secunde