O constănțeancă, noul copil-minune al tenisului de masă românesc

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Va împlini 13 ani peste câteva zile, dar joacă ping-pong senzațional

O constănțeancă, noul copil-minune al tenisului de masă românesc

Sport 31 Octombrie 2017 / 14:33 2307 accesări
Elena Zaharia calcă apăsat pe urmele Elizei Samara

Elena Zaharia calcă apăsat pe urmele Elizei Samara

În perioada 21-29 octombrie, jucătoarea constănțeană de tenis de masă Elena-Adriana Zaharia a participat la ITTF World Cadet Challenge, competiție care s-a desfășurat în insula Fiji. Ea a făcut parte din echipa Europei, alături de Elizabet Abraamian (Rusia), Natalia Brînză (Moldova) și Jamila Laurenti (Italia), europencele fiind antrenate de fosta mare campioană Csilla Batorfi, din Ungaria.

În grupă, Europa a învins Africa și Oceania cu 5-0 (Zaharia a adus câte două victorii în fiecare dispută), cedând cu 1-4 în fața Americii de Nord. A urmat semifinala cu Asia, pierdută cu 1-3, și finala mică împotriva Americii Latine, câștigată cu 3-0 (o victorie Zaharia). Competiția a fost câștigată de Asia.

Sportiva constănțeană s-a clasat pe locul 4 în competiția individuală din Fiji. A obținut două victorii în grupă și două victorii pe tabloul principal, pierzând în semifinala cu japoneza Yumeno Soma, dar și în finala mică, împotriva Elizabetei Abraamian. În proba de dublu, Elena Zaharia și Elizabet Abraamian au părăsit competiția în optimi de finală, fiind învinse de Livia Lima (Brazilia) și Valentina Rios (Chile).

Elena-Adriana Zaharia este legitimată la CS Farul Constanța, ca și sora ei mai mare Alina Zaharia (20 de ani), recent învingătoare la Top 12 pentru senioare. Elena va împlini 13 ani la 4 noiembrie, iar anul acesta a cucerit medalia de bronz în proba de simplu a cadetelor de la Campionatele Europene desfășurate la Guimaraes (Portugalia).

ELIZA SAMARA, PE LOCURILE 5-8 LA CUPA MONDIALĂ

Elena-Adriana Zaharia calcă apăsat pe urmele celei mai valoroase jucătoare constănțene de tenis de masă, Elizabeta Samara, care anul acesta a plecat de la CS Farul la CSA Steaua București. Samara a participat în perioada 27-29 octombrie la Cupa Mondială feminină, desfășurată la Markham (Canada). Multipla campioană europeană a primit wild-card și a intrat în competiție direct în faza eliminatorie.

După ce a trecut de Suh Hyo-won (Coreea de Sud, nr. 29 mondial) în primul tur, scor 4-1, Samara a fost învinsă în sferturi de finală (scor 0-4) de chinezoaica Liu Shiwen, nr. 4 mondial și cap de serie numărul 2 al competiției. Liu Shiwen a ajuns în finală și a cedat cu 3-4 în fața compatrioatei sale Zhu Yuling (nr. 3 mondial).

Citește și:

Constănțeanca Elena Zaharia, învingătoare la Slovenia Open12