O navă hidrograf de 1 milion de euro va monitoriza lucrările de dragaj din Port

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
O navă hidrograf de 1 milion de euro va monitoriza lucrările de dragaj din Port
Economie 28 Noiembrie 2019 / 13:33 2036 accesări 1 comentariu

Compania Națională Administraţia Porturilor Constanţa (CNAPMC) anunță că a semnat un contract în valoare de un milion de euro pentru achiziționarea unei noi nave hidrograf, care va ajuta la monitorizarea lucrărilor de adâncire a şanelelor şi bazinelor. Nava a fost achiziţionată în cadrul unui proiect european care vizează modernizarea ingfrastructurii portuare.

„Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa a încheiat contractul de achiziţie sectorială (...) pentru furnizare 'Sistem hidrografic (inclusiv navă de cercetare)' - în cadrul proiectului de investiţie 'Modernizarea infrastructurii portuare prin asigurarea creşterii adâncimilor şenalelor şi bazinelor şi a siguranţei navigaţiei în Portul Constanţ', se arată în comunicatul remis presei joi de CNAPMC.

Valoarea navei dotată cu sistemul hidrografic se ridică la aproximativ un milion de euro (4.640.141 lei fără TVA) şi va ajunge în Portul Constanţa în maximum opt luni. Nava va fi utilizată pentru monitorizarea execuţiei lucrărilor de dragaj, monitorizarea adâncimilor bazinelor şi şenalelor porturilor maritime Constanţa, Midia şi Mangalia, monitorizarea cheurilor, digurilor în programele de urmărire a comportării în timp a construcţiilor, precum şi monitorizarea cheurilor, digurilor după evenimente meteorologice de risc. Nava va fi dotată cu un sistem hidrografic prevăzut cu echipamente specifice: sonde, scanere, senzori de viteză, sisteme de orientare, echipamente pentru inspecţii subacvatice etc.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1791 secunde