O nouă campanie de phishing vizează utilizatorii serviciilor Apple care folosesc iCloud

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

O nouă campanie de phishing vizează utilizatorii serviciilor Apple care folosesc iCloud

Tehnologie 23 Mai 2017 / 08:24 664 accesări

O nouă campanie de phishing vizează utilizatorii serviciilor Apple, care folosesc un cont de iCloud, a anunţat CERT-RO, luni seară, afirmând că atacatorii încearcă să determine utilizatorii să acceseze un link sub pretextul unei conectări neautorizate care a dus la blocarea contului. „O nouă campanie de #phishing vizează utilizatorii serviciilor Apple, care folosesc un cont de #iCloud. Sub pretextul unei aparente conectări neautorizate care ce dus automat la blocarea contului dvs., atacatorii încearcă să vă determine să accesați acel link”, potrivit unui anunt postat de CERT-RO, pe pagina de Facebook a instituţiei.

iCloud este un serviciu oferit utilizatorilor pentru a-și putea face copii de siguranță a datelor de pe dispozitivele Apple, astfel că pe acel cont s-ar putea regăsi fișiere media care reprezintă amintiri personale sau ale familiei, precum și date personale, date bancare, parole de acces, registru de contacte, explică CERT-RO, afirmând că este de înțeles de ce un utilizator ar putea acționa „imprudent”, accesând acel link, pentru „deblocarea” contului. Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică le-a recomandat utilizatorilor serviciilor Apple să evite „întotdeauna” accesarea unui link/unei anexe dintr-un e-mail, mesaj sau SMS nesolicitat, potrivit sursei citate.

CERT-RO informa, vineri, că numărul de IP-uri afectate din România de ransomware-ul „WannaCry” a ajuns la 514, 10 dintre acestea aparținând unor instituții publice, dar nu se poate preciza dacă sunt implicate sistemele instituțiilor respective sau dacă sunt IP-uri ce au fost date spre folosință către terți, potrivit CERT-RO.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.5774 secunde