Patrule mixte la frontiera dintre România și Republica Moldova

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Patrule mixte la frontiera dintre România și Republica Moldova

Eveniment 27 Decembrie 2018 / 09:10 560 accesări

Inspectoratele Generale ale Poliţiei de Frontieră din cadrul Ministerului Afacerilor Interne al Republicii Moldova şi al României vor desfăşura activităţi de patrulare comună de-a lungul frontierei de stat, informează miercuri un comunicat al biroului de presă al guvernului de la Chişinău conform Agerpres.

Cabinetul de miniştri de la Chişinău a aprobat astăzi Protocolul privind constituirea şi activităţile echipelor mixte de patrulare la frontiera de stat comună. Documentul a fost semnat pe 22 noiembrie 2018, în cadrul şedinţei comune a guvernelor Republicii Moldova şi României.

Activitatea echipelor mixte de patrulare de-a lungul frontierei comune va asigura securitatea frontierei de stat dintre R.Moldova şi România, dar va spori şi combaterea formelor de criminalitate transfrontalieră, în special a trecerii ilegale a frontierei de stat în scop de contrabandă şi migraţie ilegală.

Echipele mixte vor activa pe o zonă de 10 km de la linia de frontieră pe teritoriul ambelor state, se mai spune în comunicat.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1473 secunde