Polițiștii ne conving că, în weekend, poți să faci ce vrei. Fără repercusiuni!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Pățania unui constănțean exasperat de incompetența autorităților și nesimțirea semenilor Polițiștii ne conving că, în weekend, poți să faci ce vrei. Fără repercusiuni!
Social, Administrație 10 Noiembrie 2019 / 15:15 2827 accesări 3 comentarii

Exasperat de cele întâmplate într-o zi de weekend, mai exact în duminica prezidențialelor, un constănțean s-a hotărât să le adreseze primarului Constanței și șefilor polițiilor Locală și Rutieră o scrisoare deschisă, în care pune întrebări dar dă și soluții autorităților, respectiv celor care ar trebui să fie primii care să înțeleagă că legea este aceeași pentru toți și că trebuie aplicată. De fiecare dată! Redăm, fără alte comentarii, scrisoarea cetățeanului exasperat, în a cărui pățanie ne vedem, mulți dintre noi, ca personaje ale unor întâmplări trăite aievea. Regăsim, în relatarea din această scrisoare deschisă, indignarea, frustrarea sau neputința pe care le-am încercat de atâtea ori în relațiile cu autoritățile incompetente sau nepăsătoare dar și cu semeni care își permit să încalce legi și norme, în disprețul celorlalți, pentru că nu are cine să îi sancționeze...

„Domnule Primar al Municipiului Constanţa,

Domnule Șef Serviciu Poliţia Locală Constanţa,

Domnule Șef Servicu Poliţia Rutieră Constanţa,

„În anul de graţie 2019, în ziua în care organizăm alegerile, în ziua în care ne exercităm dreptul constituţional de a vota persoana ce (sperăm) ne va conduce mai înţelept destinele - constat, încă odată, că LEGEA este fie impotentă, fie cei ce sunt îndreptăţiţi în a o aplica nu stăruie să îi dea vigoare.

Derularea evenimentelor

Miercuri (06.10.2019) sau joi (07.10.2019), strada Ecaterina Varga din municipiul Constanţa a fost redeschisă circulaţiei publicem fiind îndepărtaţi STÂLPII de la intersecţia cu strada Vasile Alecsandri. Fac menţiunea că doar stâlpii ce blocau circulaţia au fost îndepărtaţi, nu însă şi semnul care atestă faptul că strada este blocată.

Duminică (11.10.2019), un autovehicul cu numărul de înmatriculare TL 03 YDI parchează de aşa manieră încât blochează circulaţia pe această stradă. Menţionez că locuri de parcare disponibile erau extrem de uşor de găsit … fiind week-end şi birourile şi companiile din zonă nelucrând.

Notific prin whatsapp la 11:42 - 11:43 prin comunicarea unor fotografii situaţia către Poliţia Locală Constanţa.

In jurul orei 12:00 se prezintă un echipaj din cadrul Serviciului de Poliţie Locală Constanţa care mă înformeză că nu poate aplica nici o sancţiune întrucât CONDUCATORUL AUTO NU ESTE PREZENT.

Le învederez stimaţilor domni (poliţistul local şi jandarmul ce îl însoţea) faptul că POLIŢIA LOCALĂ CONSTANŢA are acces la baza de înmatriculări a MAI Şi că au posibilitatea să identifice proprietarul autovehicului, să aplice o amendă şi să ridice autoturismul - CARE BLOCHEAZA UN DRUM PUBLIC !!!

Sunt informat că nu se poate acest lucru, întrucât sancţiunea vizează încălcarea legislaţiei rutiere şi sunt îndreptat să apelez Poliţia Rutieră iar legat de ridicarea autoturismului - serviciul de ridicări nu este disponibil în week-end.

Încerc să apelez Poliţia Rutieră Constanţa în prezenta echipajului de Poliţia Locală Constanţa însă fără succes. După câteva discuţii legate de faptul că un reprezentant al statului nu reuşeşte să identifice o soluţia la o problemă în aria sa de competenţă sau cel puţin conexă, mă refer aici la discuţia cu Poliţistul Local – realizez că în week-end poţi să faci cam orice … întrucât … e week-end şi legile deşi există nu are cine să le aplice sau este mai simplu să ridicăm din umeri şi să ne uităm strict la textul de lege … şi să constatăm că … e duminică şi nu avem ce face !

Echipajul Poliţiei Locale părăseşte locaţia în jurul ore 12:20, sosirea în locaţie fiind în jurul orei 12:00 … întrucât dacă nu avem pe cine să amendăm … nu avem ..

Am reuşit după plecarea echipajului de la Poliţia Locală să iau legătura cu Poliţia Rutieră Constanţa la ora 12:32…. DAR LA 12:56 .. PROPRIETAR… O DOMNISOARA BLONDA insotit de o prieten … a revenit la autovehicul, s-au suit în tihnă în acesta si au plecat … liniştite şi zambitoare … ca doar nu are nimeni abilitatea de a aplica legea în week-end.

Şi acum mă întreb … dacă eu nu stăruiam, dacă eu nu iroseam din timpul meu să explic unui reprezentant al statului că el are “în spate” forţa acestui stat … şi că el trebuie să identifice o soluţie, el trebui să facă tot ce îi stă în putere să se asigure că astfel de fapte, de “micţionări” constate pe legile la a căror respectare veghează nu sunt trecute cu vederea … dacă nu sunam chiar şi după plecarea poliţistului local la Poliţia Rutieră Constanţa să reclam şi să insist aplicarea legi … MAI CONSTATATM EU CAT DE BINE ESTE SA FII ROMAN …

În concluzie, Domnule Primar, Domnilor Şefi de Serviciu (sau care este titulatura corectă a înaltelor funcţii ce le deţineţi), eu, un umil cetăţea, rog să găsiţi o soluţie:

ØClarificaţi dacă strada Ecaterina Varga este sau nu circulabilă în sensul efectuării tuturor lucrărilor de ce impun (îndepărtare stâlpi, îndepărtare marcaje rutiere ce nu mai reflectă realitatea) ? – aspectul acesta a fost invocat de Poliţistul Local

ØProcedaţi la încheierea unui protocol de colaborare între Poliţia Rutieră şi Poliţia Locală pentru astfel de situaţii şi identificarea unui mijloc ca în orice situaţie în care se blochează un drum public să se poată ridica autovehicul şi sancţiona persoana vinovată ? … înaintez umila sugestie ca acest protocol să cuprindă şi alte situaţii ce necesită măsuri prompte şi ferme ale autorităţilor astfel încât … noi cetăţenii să redevenim egali unii în faţa celorlalţi.

ØOferiţi suportul necesar personalului oricărei din cele 2 instituţii astfel încât acesta să adopte o atitudine proactivă şi să dispună de mijloacele necesare pentru soluţionarea unei probleme … chiar dacă aceasta nu se înscrie “la fix” pe textul de lege şi în aria sa de competenţă ?

ØAnalizaţi Dacă prin amabilitatea Poliţiei Locale Constanţa în situaţia în care se va comunica planşa efectuată de Agentul de Poliţie Locală către Serviciul Rutier Constanţa nu se poate totuşi să găsiţi o soluţie de a aplica legea … care o fi ea incidentă … şi de către cine o îndeptăţit să o aplice ?

Consideraţii finale

Rog să îmi fie scuzată iritarea ce se resimte în acest mesaj, dar atât timp cât fiecare din noi ne uităm cu jind şi apreciem ţările civilizate … pierdem din vedere faptul că acea civilizaţie şi ordine şi curăţenie, şi etc. s-a obţinut prin aplicarea cu stricteţe a legii … regula de bază fiind …ai greşit …ai plătit… iar acei oameni civilizaţi pe care îi aprecim ştiu că dacă fac ceva ce este greşit …vor plăti o amendă .. iar frica de această amendă îi face “atât de civilizaţi”.

Naturaleţea posesoarei autovehicului care atunci când a revenit şi i-am atras atenţia cu privire la modul în care a ales să parcheze şi să blocheze o stradă … mi-a zambit ironic … pe principiul clasic, românesc .. “ce-o să păţesc măi prostule?” …mă îndeamnă să stărui în acest demers.

Anexez în situaţia în care sunt de folos şi planşele foto efectuate de subsemnatul !

Cu deosebită stimă, consideraţie şi speranţa unei schimbări în bine,

Cetăţeanul - George Tilimbici“Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1291 secunde