Poliţiştii ridică documente de la SMURD și Ambulanța, în cazul Gyuri Pascu

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Trei apeluri la 112 în cazul morții lui Ioan Gyuri Pascu

Poliţiştii ridică documente de la SMURD și Ambulanța, în cazul Gyuri Pascu

Eveniment 30 Septembrie 2016 / 12:43 418 accesări

Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) a precizat vineri, într-un comunicat, că în cazul lui Ioan Gyuri Pascu au fost date trei apeluri la 112, în noaptea în care artist și-a pierdut viața.

”Au fost identificate trei apeluri referitoare la evenimentul petrecut în data de 26 septembrie anul curent, la orele 03:23, 04:42 si 04:53. Persoana care a efectuat primul apel a anunţat o urgenţă medicală, motiv pentru care a fost transferat Dispeceratului de Urgenţă al Serviciului de Ambulanţă Bucureşti - Ilfov. Apelanta a revenit precizând că, deşi la adresă a fost un echipaj de ambulanţă, nu ştie ce are pacientul, motiv pentru care apelul a fost transferat imediat către acelaşi Dispecerat. La ultimul apel s-a anunţat că starea pacientului s-a agravat, cazul intrând în zona de competenţă a ISU - SMURD către care a fost direcţionat”, se arată în comunicatul STS.

Ancheta internă de la Serviciul de Ambulanță București-Ilfov a scos la iveală două nereguli: medicul care a intervenit după primul apel la 112 nu a avut la el aparatura necesară unui astfel de caz și nu l-a pus pe Ioan Gyuri Pascu să semneze că nu dorește internarea în spital.

”Pentru aceste abateri, comisia a solicitat comitetului director al Serviciului de Ambulanță sancționarea disciplinară a medicului, în conformitate cu prevederile codului muncii. (..) Vom organiza o ședință de urgență în vederea stabilirii sancțiunii în cazul unui medic cu o vechime de 13 ani pe funcție, de 7 ani în serviciul de ambulanță, care până acum nu a avut nicio abatere disciplinară”, a mai spus Alis Grasu.12
Pagina a fost generata in 0.2228 secunde