Psihologii „legalizați“ în 2017, în ilegalitate?! Vezi de ce!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Psihologii „legalizați“ în 2017, în ilegalitate?! Vezi de ce!

Social 23 Februarie 2018 / 18:19 812 accesări

O parte dintre psihologii atestați după aprilie 2017 s-au trezit că actele lor sunt, de fapt, ilegale!. Și asta din cauza conflictului intern al Colegiului Psihologilor din România. Iată ce transmite actuala conducere a Colegiului pentru lămurirtea situației. „Reînceperea activităţii de atestare profesională şi înregistrarea formelor de exercitare a profesiei se poate relua numai după alegerea legală a forurilor de conducere competente de către Convenţia naţională legal convocată. Aducem la cunoştinţă membrilor organizaţiei profesionale şi opiniei publice faptul că orice document profesional emis în numele şi pe seama Colegiului Psihologilor din România după data de 19 aprilie 2017 este ilegal, motiv pentru care acesta nu poate genera drepturi şi competenţe profesionale pentru deţinători. În plus, folosirea aşa-ziselor atestate de liberă practică şi certificate de înregistrare ale formelor de exercitare a profesiei eliberate după data de 19 aprilie 2017 atrage răspundere penală pentru infracţiunile de exercitare fără drept a unei profesii şi uz de fals“, se arată într-un comunicat de presă al Colegiului Psihologilor.

Astfel, în vederea deblocării situaţiei, pe rolul instanţelor de judecată se află acţiuni judiciare care s-au constituit în dosarul nr. 627/32/2017 cu termen în data de 15 martie 2018 şi în dosarul nr. 7535/2/2017 cu termen în data de 27 martie 2018.

Pentru a consulta situaţia juridică completă actuală a litigiilor Colegiului Psihologilor din România, poate fi consultat documentul http://colegiulpsihologiloroficial.ro/comunicat-privind-situatia-juridica-colegiului-psihologilor-din-romania-la-data-de-21-februarie-2018/. De asemenea, puteţi contacta Colegiul Psihologilor din România pe str. Stoian Militaru, nr. 71, sector 4, Bucureşti, pe adresa de email comunicare@colegiulpsihologiloroficial.ro.

Taguri articol


12