Recital cameral cu violonistul Mitică Feraru și pianista Andrada Ștefan

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Recital cameral cu violonistul Mitică Feraru și pianista Andrada Ștefan

Cultură 15 Iunie 2016 / 16:37 1668 accesări
Violonistul Mitică Feraru este concertmaestru al orchestrei simfonice a Teatrului „Oleg Danovski

Violonistul Mitică Feraru este concertmaestru al orchestrei simfonice a Teatrului „Oleg Danovski

Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” îi invită pe melomani, joi, de la ora 19.00, la ultima întâlnire muzicală, din această lună, din foaier. Protagoniștii evenimentului închinat muzei Eutherpe vor fi violonistul Mitică Feraru și tânăra pianistă Andrada Ștefan. În programul serii camerale se vor regăsi lucrări din creația compozitorilor: Johannes Brahms, Ludwig van Beethoven, Arcangelo Corelli, Jules Massenet și Tomaso Antonio Vitali.

Concertmaestru al orchestrei simfonice a Teatrului „Oleg Danovski”, Mitică Feraru a absolvit Academia de Muzică „George Enescu” din Iaşi, în anul 1977. Membru fondator al Filarmonicii „Marea Neagră”, apreciatul violonist a desfăşurat, de-a lungul timpului, în calitate de solist şi de membru în diferite formaţii camerale, o bogată activitate concertistică în ţară şi străinătate.

Licențiată a Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj, pianista Andrada Ștefan s-a perfecționat urmând, la aceeași instituție de învățământ superior, masteratul în Stilistica Interpretării Muzicale - specializarea Pian. Premiată la diverse competiții naționale și internaționale, Andrada Ștefan este, în prezent, profesoară de pian la Colegiul Național de Arte „Regina Maria”.

Citește și:

Dialog pe portativ, în acorduri de violoncel și pian

Baletul constănțean „Romeo și Julieta”, la Festivalul „Bela Bartok” din Ungaria

Vin, muzică și veselie la... Teatrul „Oleg Danovski”12