România conduce Consiliul Uniunii Europene pentru următoarele șase luni

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
România conduce Consiliul Uniunii Europene pentru următoarele șase luni
Politică 02 Ianuarie 2019 / 18:12 326 accesări 4 comentarii

Pentru prima dată de la aderarea la UE la 1 ianuarie 2007, România a preluat preşedinţia semestrială rotativă a Consiliului Uniunii. Motto-ul preşedinţiei române la Consiliul UE este „Coeziunea, o valoare comună europeană”. Ceremonia de inaugurare a preşedinţiei României la Consiliul UE este programată pentru 10 ianuarie, când la Bucureşti se vor afla Colegiul Comisarilor şi preşedintele CE, Jean-Claude Junker. „2019 este anul în care ţara noastră va deţine, pentru prima dată, preşedinţia Consiliului Uniunii Europene. Să valorificăm această oportunitate şi să dovedim că România este implicată, cu seriozitate, în consolidarea proiectului european”, a transmis preşedintele Klaus Iohannis în mesajul de Anul Nou. Premierul Viorica Dăncilă îşi exprimă încrederea că instituţii ale statului, forţe politice şi societatea civilă îşi vor coagula forţele şi vor participa constructiv pentru un mandat de succes al României la preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, susţinând că va fi un moment de maximă vizibilitate nu doar la nivel instituţional şi politic, ci pentru întreaga societate. „Este esenţial să dovedim încredere, forţă şi înţelepciune. România va avea şansa dar şi responsabilitatea de a demonstra şi valorifica potenţialul şi valenţele sale europene în efortul de întărire a ceea ce reprezintă construcţia europeană, o uniune a cetăţenilor, a libertăţilor, a eforturilor şi capacităţilor noastre conjugate. Avem ocazia să fim văzuţi acţionând contribuind activ la luarea deciziilor la nivel european şi să arătăm o imagine corectă despre România. Este ocazia să arătăm deopotrivă bogăţia culturală şi intelectuală a României, a românilor şi modul în care înţelegem cu toţii să trăim şi să ne dezvoltăm într-o Uniune Europeană a diversităţii”, a punctat şeful Executivului, Viorica Dăncilă. Pe 30 iunie, România va preda Finlandei preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene.

Loading...

4 comentarii

Ion 17:25:38 / 03 Ianuarie 2019
Constanta

Sai invatam cu se fura si cum se tine poporul in tacere traiasca PSD

NELU BASIST ÎMPUȚIȚ FANATIK spurcat 20:33:59 / 03 Ianuarie 2019
PDL PNL CIUMA NEAGRĂ

Ba babuinule ,ba ARICIULE PANSAT ,tu vorbești de cinste ?... GUVERNAREA PDL PNL CIUMA NEAGRĂ din timpul dictaturii BASISTE sau ce-a a lui CIOLOS Guv MEU au fost de .... Oamenii cinstiți ?..Ba panarama Basista ,ba căcat cu ochii tu ești nostalgic după UDREA și BĂSESCU..Iar acum cu Blaga și WC JOHANIS. .Ei DOi sânt ce-i mai cinstiți !!!!!?.. Blaga doar ce a fost albit de justiția bashita , a cărui mașină era burdușită cu milioane de euro ...Cu BANII negrii din campania electorală a DICATORULI bețivan.... BANII care au ajuns în buzunarul său de porc gușat.( A recunoscut o Udrea Elena Aspirina )...Ba ARICI PANSAT care te semnezi NELU ..Tu chiar crezi că Elena Aspirina Udrea e singura PENALĂ din toată gașca mafiotă PDL PNL CIUMA NEAGRĂ ?..

NELU BASIST Fanatik ÎMPUȚIȚ 21:18:07 / 03 Ianuarie 2019
ARICI PANSAT PDL PNL CIUMA NEAGRĂ

Să ne spună prea ," cinstitul ": WC JOHANIS cum a reușit să obțină 6 case din meditații iar alți..... Ghinion !!!!

Înaltă trădare... 10:19:32 / 04 Ianuarie 2019
Și WC JOHANIS.

EL preșul DNA și securității WC JOHANIS a spus că România nu e pregătită .....Pt această declarație trebuia urgent DEMIS..Și trimis în judecată pt înaltă trădare...

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1812 secunde