RyanAir a stricat programul mai multor zeci de români! Au rămas blocaţi în Roma

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

RyanAir a stricat programul mai multor zeci de români! Au rămas blocaţi în Roma

Externe 09 Aprilie 2018 / 17:37 522 accesări

Toţi pasagerii curselor aeriene au drepturi. Însă nu toţi aceştia le cunosc. Cu siguranţă, mai multe zeci de români care au rămas blocaţi pe Aeroportul Ciampino din Roma, în prima zi de Paşte, după ce cursa RyanAir care trebuia să îi aducă acasă a fost anulată, nu ştiu asta, însă ei trebuie să primească despăgubiri consistente de la compania aeriană. Unii dintre ei au fost reprogramaţi pentru curse de miercuri, joi sau vineri. Operatorul aerian Ryanair îşi cere scuze şi le cere păgubiţilor să semneze o petiţie. Reamintim că în septembrie anul trecut, compania cu pricina era pasibilă de o amendă de cca 5.000.000 de euro pentru că a anulat mai multe curse.

Reprezentanţii companiei Ryanair au transmis luni un comunicat de presă cu privire la cursa anulată pe ruta Roma - Bucureşti. "Acest zbor din Roma Ciampino către Bucureşti (8 aprilie) a fost anulat din cauza grevei controlorilor de trafic francezi. Toţ clienţii afectaţi au fost informaţi prin SMS şi email cu privire la această anulare, dar şi despre opţiunile disponibile - o rambursare completă a costului biletului/biletelor, reprogramare gratuită pentru următorul zbor disponibil sau un transfer gratuit pe un zbor alternativ. Ne prezentăm scuze sincere pentru anularea acestui zbor, cauzată de greva controlorilor de trafic francezi, şi încurajăm toţi clienţii să semneze petiţia A4E, Keep Europe's Skies Open", se arată în comunicatul RyanAir.

Oamenii spun că Ryanair s-a oferit să le achite doar o noapte de cazare. "Mi s-a oferit o noapte de cazare în această seară şi zbor vineri seara, voi cere rambursarea şi caut zbor. Miercuri trebuie să fiu la muncă, nu-mi permit să stau până vineri pe buzunariul propriu. Am avut o săptămână de vacanţă, azi trebuia să mă întorc. Ni s-a zis că a fost o grevă din Franţa, multe persoane au rămas la Roma. Unii se văitau că au 80 de euro în buzunar în condiţiile în care se oferă o zi de cazare. Zborurile au început să fie joi, vineri pentru că până atunci sunt toate ocupate”, a spus o pasageră, la Digi 24. Ea a adăugat că este însoţită de un copil de 8 ani.12