„Să ne cunoaştem scriitorii”, la Mangalia

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

„Să ne cunoaştem scriitorii”, la Mangalia

Cultură 06 Februarie 2009 / 00:00 603 accesări

Clubul Artelor „Solteris” va continua, în acest weekend, proiectul „Să ne cunoaştem scriitorii”, printr-o întîlnire specială cu scriitorul Ovidiu Dunăreanu, preşedintele Uniunii Scriitorilor din România - Filiala Dobrogea, redactor şef al revistei Ex Ponto. Evenimentul va avea loc la Cercul Militar Mangalia, duminică, începînd cu ora 16.00, iar prezentarea autorului va fi făcută de preşedinta Clubului Artelor „Solteris”, Emilia Dabu, membră în Consiliul Naţional al Uniunii Scriitorilor din România şi de Sorin Roşca, membru în consiliul director al Uniunii Scriitorilor din România – Filiala Dobrogea.

Cititorii şi iubitorii de cultură şi artă se vor reîntîlni cu lumea şi lumina creaţiei literare şi a cărţilor, în cadrul unei manifestări speciale. Printre temele de discuţie se va număra destinul creaţiei literare, în vremuri în care arta ca formator de opinii este sau nu percepută în adevărata ei menire. Publicul este invitat la un dialog captivant cu scriitorul dobrogean Ovidiu Dunăreanu, care a reuşit să devină unul dintre cei mai apreciaţi prozatori români contemporani. De altfel, acesta şi-a cîştigat un loc binemeritat în paginile „Istoriei Literaturii Române Contemporane” a apreciatului critic literar Alex Ştefănescu. „Vitralii”, „Vaporul de la Amiază”, „Întîmplări din anul şarpelui” sînt doar cîteva titluri din creaţia unui scriitor special, implicat cu adevărat în viaţa literară dobrogeană.

Din cadrul evenimentului nu putea lipsi nici un moment muzical deosebit, oferit, la pian, de prof. Adina Lozinschi. Printre cei prezenţi la întîlnirea de la Cercul Militar Mangalia se vor număra, din partea Clubului Artelor „Solteris”: scriitoarea Mihaela Burlacu - consilier superior în cadrul Direcţiei de Cultură a Consiliului Judeţean Constanţa, poeta Ana Ardeleanu, pictoriţa Luiza Cala, Simona Iordache, Giorgiana Ciocan, Marcela Dabu, Dora Alina Romanescu, Iulia Mitu, preot Ioan Aurel Bolba, pictorul Karl Robert Perko.12
Pagina a fost generata in 0.0968 secunde