Sindicaliştii propun reformarea Poliţiei şi modificarea legislaţiei

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Sindicaliştii propun reformarea Poliţiei şi modificarea legislaţiei
Social 09 Iunie 2019 / 19:12 1759 accesări 1 comentariu

Sindicatul Naţional al Agenţilor de Poliţie spune, într-o scrisoare către preşedinte, Guvern şi MAI, că Poliţia Română poate funcţiona mai bine dacă sunt îndeplinite anumite cerinţe importante şi anume reformarea sistemului şi modificarea legislaţiei şi întărirea autorităţii poliţistului.

Ca urmare a ultimelor evenimente petrecute la nivel national şi la care au participat inclusiv poliţiştii, Sindicatul Naţional al Agenţilor de Poliţie supune atenţiei Administraţiei Prezidenţiale, Guvernului, Camerei Deputaţilor, Senatului şi Ministerului de Interne, prin intermediul unei scrisori deschise, anumite cerinţe menite să ajute la buna funcţionare a Poliţiei Române: reformarea Poliţiei şi modificarea legislaţiei şi întărirea autorităţii poliţistului.

„Reforma trebuie începută cu aparatul central al Ministerului Afacerilor Interne, al Inspectoratului General al Poliţiei Române şi terminând cu ultimele posturi de poliţie rurală, cât mai curând posibil. O analiză simplă ne arată că, prin eficientizarea activităţii, simplificarea procedurilor şi reducerea birocraţiei, aproximativ 40% din personalul structurilor suport, ar putea fi repartizaţi în operativ, acolo unde este cea mai mare nevoie de oameni. Pentru funcţiile de conducere trebuie organizate concursuri transparente, singurul criteriu important fiind acela de competenţă, totodată trebuie eliminate acele desemnări, împuterniciri şi prelungiri în funcţiile manageriale, a unor oameni obedienţi, puşi acolo pe criterii politice”, se arată în scrisoarea către forurile menţionate, semnată de Iulian Surugiu, liderul sindicatului.

Potrivit acestuia, organziaţia a solicitat în repetate rânduri verificarea evidenţelor cu şefii din Poliţia Română care beneficiază de maşină şi şofer de serviciu, considerând că mulţi dintre ei pot conduce singuri, iar alţii pot utiliza autoturismele personale, aşa cum o fac simplii poliţişti.

„Totodată trebuie clarificată şi organizarea poliţiei din mediul rural unde avem în prezent şi secţii şi posturi de poliţie fară o eficienţă maximă, cu funcţii multe şi lucrători puţini. Programul de lucru al poliţiştilor este foarte important, acesta trebuie să fie bine structurat, cu timp suficient de refacere a capacităţii de muncă, timp liber corespunzător, acordat după consultarea oamenilor, deoarece numai aşa putem obţine un randament maxim”, mai arată Surugiu.

În privinţa modificării legislaţiei, sursa citată a menţionat că modificarea statutului poliţistului nu este suficientă, deoarece legea trebuie schimbată în totalitate şi de asemenea trebuie introdus în lege şi Ghidul Carierei Poliţistului.

„În paralel, trebuie adoptat un set de legi menite să întărească autoritatea poliţistului român pe de o parte şi siguranţa cetăţeanului pe de alta, cu prevederi clare şi sancţiuni cât mai dure, pentru a descuraja orice om rău intenţionat şi certat cu legea. Evoluţia societăţii şi cerinţele actuale fac ca reformarea poliţiei şi schimbarea legislaţiei să fie o necesitate, asta dacă ne dorim o poliţie performantă de care să beneficieze cetăţenii cinstiţi ai acestei ţări, fără evenimente nefericite, ca cele pe care le cunoaştem cu toţii, în care poliţiştii au fost ultragiaţi sau chiar ucişi la datorie”, mai punctează liderul Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie.

Loading...

1 comentariu

Vasile 05:13:39 / 16 Iunie 2019
Replică

În primul rând acest sindicat trebuie desfiinţat. Agenţii să îşi vadă de treburile lor şi să nu se mai ocupe de ofiţeri. Agenţii să nu mai fie adunaţi de pe stradă. Agenţii să meargă la şcoli de agenţi unde să dea examen de admitere. Agenţii să meargă la servici, nu să beneficieze de ore de relaxare, de zile libere necuvenite, de fel de fel de avantaje nemeritate. Dacă muncesc în ture, atunci să muncească permanent 12 sau 24 de ore, nu ca acum când stau şi dorm, sau fac cu totul altceva decât serviciu. Agenţii să facă serviciu în uniformă, nu ca acum când majoritatea sunt în civil. Agenţii să meargă pe jos şi să nu se mai lăfăiască în maşini. Marea majoritate a agenţilor sunt infatuaţi şi comit abuzuri, mai ales poliţiştii din punctele de trecere a frontierei. Tratează oamenii după bunul lor plac. Salariile agenţilor sunt foarte mari în raport cu munca prestată. Agenţii sunt obraznici şi trebuiesc trataţi ca atare.

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1581 secunde