Strategia de dezvoltare a turismului constănțean, la mâna cetățenilor

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Spune-ți părerea! Strategia de dezvoltare a turismului constănțean, la mâna cetățenilor
Turism 05 Martie 2018 / 16:33 794 accesări 1 comentariu

Se anunță vremuri prospere în turismul de pe litoralul românesc. Sigur, asta se întâmplă, după cum ne-am obișnuit, doar pe hârtie, în strategii și în dorințe, pentru că practica lasă mai mereu de dorit. Recent, Primăria Constanța a publicat a doua formă a Strategiei de Dezvoltare și Promovare a Turismului în municipiu. Documentul cuprinde toate analizele referitoare la starea actuală a orașului din acest punct de vedere, dar și proiectele care vor îmbunătăți lucrurile din acest punct de vedere. Unul dintre cele mai importante proiecte este cel prin care se intenționează amenajarea unor mini-porturi turistice în Mamaia și în Constanța. Pentru această investiție, au fost alocați bani în vederea realizării studiilor de fezabilitate. „Fostul ministru al Turismului Mircea Titus Dobre a reușit ca în Master Planul României, să includă investiții importante Constanța. Sunt cuprinse investiții pe care urmează să le ducă la bun sfârșit atât autoritățile centrale, cât și cele locale și județene. Vorbim despre două amenajări portuare în scop turistic. Un port în partea de nord a orașului, aproape de confluența dintre orașul Constanța și stațiunea Mamaia, și o nouă amenajare în zona cuprinsă între Cazino și Portul Constanța. Deocamdată vom realiza studiile de fezabilitate, după care vom discuta cu toate autoritățile competente și vom identifica surse de finanțare”, a declarat, recent, primarul Decebal Făgădău.

DEZBATERE PUBLICĂ

Pentru mai multe detalii despre proiectele incluse în strategia de dezvoltare și promovare a turismului, puteți consulta documentul, care a fost publicat spre consultare pe site-ul Primăriei Constanța. Documentul mai poate fi accesat și la link-ul: http://www.primaria-constanta.ro/docs/default-source/documente-pwpmc/de-interes-public---legea-52-2003/transparen%C8%9B%C4%83-decizional%C4%83/strategia.pdf?sfvrsn=6. Varianta a doua a strategiei este disponibilă la secțiunea „Informare și Consultare Publică”. Constănțenii au ocazia să își spună opiniile despre planurile autorităților în cadrul dezbaterii publice pe această temă, ce va avea loc miercuri, 7 martie, la ora 16.00, în sala Remus Opreanu a Palatului Administrativ din bulevardul Tomis nr. 51.

Loading...

1 comentariu

un constantean 08:27:16 / 09 Martie 2018
numai hartii

Primaria nu afost in stare sa reabiliteze plaja modern, te maninca serpii in zona, au bagat niste nisip si gata, l-au calcat in picioare cu, concerte f zgomotoase in centrul orasului, constructii vechi de peste 60 de ani, caile de acces , sub orice critica, nu mai zic de cazinou, faleza si centrul vechi, unde s-au investit milioane de euro in pavaje, care sunt distruse prin permiterea accesului auto in zona, iar cu ceva timp in urma primaria cere, ca, cetatenii sa spuna daca se restrictioneaza accesul auto, in zona, dupa ce totul a fost facut praf,,, dar se fac STRATEGII, pe hartie, ca in fapt nu se intampla nimic, orasul pute efectiv, parcul arheologic, nu se mai termina, vara trecuta, in plina canicula fantanile arteziene , nu functionau, caci, spunea primaria, ca nu au contracte de mentenanta, au fost luata prin surprindere, ca a venit vara,,, locurile de joaca pentru copii sunt distruse fectiv, dar in schimb avenm firma de paza care le pazeste,,, o administratie de tot c,,,,, au pus orasul pe chituci,,,, si aici, sunt vinovate toate partidele politice , pentru ca daca va utati, sunt de la toti, in conucedera primariei, consilului local municipal si consiliului judetean,,, toti ,, toti,,, numai pe capatuiala, jaf si furaciune

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.198 secunde