Temperaturi peste cele normale şi ploi, de săptămâna viitoare

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
PROGNOZA METEO

Temperaturi peste cele normale şi ploi, de săptămâna viitoare

Vremea 09 Martie 2019 / 13:00 911 accesări

Administraţia Naţională de Meteorologie a dat publicităţii estimările meteorologice pentru intervalul 11.03.2019 - 08.04 2019. Potrivit meteorologilor, până la finalul lunii martie temperatura aerului va avea valori mai ridicate decât cele specifice perioadei, apoi se vor situa în jurul celor normale. De săptămâna viitoare îşi vor face apariţia şi ploile. Precipitaţiile vor fi excedentare în sud și în regiunile intracarpatice.

Weekendul cu vreme de vară va fi urmat de o răcire considerabilă, anunţă Romica Jurca, meteorologul România TV. Temperaturile vor scădea şi cu 10 grade Celsius, iar soarele arzător va fi înlocuit cu nori de ploaie şi chiar ninsoare.

DUMINICĂ, va ploua pe arii relativ extinse în Banat, Crișana, Transilvania, Maramureș și nordul Moldovei. Vântul va crește în intensitate în cea mai mare parte a țării, iar la munte va atinge la rafală 80-100 km/h. Maximele termice vor ajunge până la valoarea de 10-15 grade în Transilvania și Maramureș, 12-17 grade în Banat și Crișana, 17-22 de grade în Oltenia, Muntenia și Dobrogea , în timp ce în Moldova maximele se vor situa în general între 14 și 19 grade Celsius.

SĂPTĂMÂNA 11.03.2019 – 18.03.2019

Valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice acestui interval, în cea mai mare parte a teritoriului, dar mai ales în regiunile din estul țării.

Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile sudice și în cele intracarpatice, dar mai ales în zona Munților Apuseni și în nordvestul teritoriului. În estul și nord-estul țării cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale ale perioadei.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1896 secunde