Tinerii, ultimii în grila de interes a Primăriei: doar un proiect pentru ei!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Cică „Sărbătorim împreună”...

Tinerii, ultimii în grila de interes a Primăriei: doar un proiect pentru ei!

Administrație 24 Mai 2018 / 16:10 1941 accesări
Aici Primăria a dat dovadă de imaginaţie, premonitorie probabil pentru cei care depun proiecte... un cer întunecat, care aduce a furtună...

Aici Primăria a dat dovadă de imaginaţie, premonitorie probabil pentru cei care depun proiecte... un cer întunecat, care aduce a furtună...

Începe un nou episod din serialul ieftin în care protagonistă este Primăria Muncipiului Constanța, iar personaje secundare bietele asociaţii şi organizaţii care doresc să realizeze proiecte. Astfel, potrivit unui comunicat, Primăria „le reamintește celor interesați că a început procedura de selecție a proiectelor nonprofit de interes general din domeniile cultural – Centenarul Marii Uniri a Principatelor 1918 la Constanța, cultural (altele), sportiv și tineret”. Aici, desigur, că s-a strecurat o greşeală: este vorba despre Centenarul Marii Uniri de la 1918 la Constanța. Până aici nimic în neregulă sau straniu, căci a greşi e omeneşte, deşi sunt luni de zile în care funcţionarii cu pricina au avut timp să organizeze creaţia media.

Dar, să revenim. Ca şi anul trecut, cei mai mulţi bani au fost alocaţi proiectelor care ar trebui să susţină tema anului, în 2017 – Anul Ovidius, în 2018 - Centenarul Marii Uniri a Principatelor 1918. Ca şi anul trecut, apelul pentru proiectele de acest gen, care ar fi trebuit să celebreze cu adevărat respectivele teme a fost deschis extrem de târziu, contractele cu cei care au câştigat semnându-se undeva prin luna iunie în cel mai fericit caz. Şi din iunie până în septembrie, fă neamule evenimente! Aceasta este o utopie pentru oricine a organizat până acum ceva mai mult decât o... paradă sub formă de defilare ofilită. Drept urmare, la Constanţa, şi în acest an, deşi se ştia de anul trecut, începem celebrarea mult prea târziu pentru ca evenimentele să fie coerente din punct de vedere al organizării şi, implicit, antamării unor nume care să pună cu adevărat Constanţa pe harta culturală a României. Dar să lăsăm asta, că nu mai contează.

Ce contează este faptul că, pentru Centenarul Marii Uniri a Principatelor 1918 la Constanța, întru susţinerea proiectelor nonprofit de interes general din domeniul cultural, s-au alocat 2.000.000 de lei pe (din nou) Legea nr. 350/2005 și Ordonanţa Guvernului nr. 51/1998. Dar nu vă bucuraţi prea devreme: bugetul alocat fiecărui proiecte este de... 500.000 de lei.

Vara nu s-a terminat însă cu Centenarul. S-a prins Primăria că există şi alte „proiecte nonprofit de interes general din domeniul cultural (altele)”: combinaţia oxidată dintre Legea nr. 350/2005 și Ordonanţa Guvernului nr. 51/1998 este aceeaşi; bugetul alocat sesiunii de selecție: 450.000 de lei; iar cuantumul maxim de finanțare pentru un proiect: 225.000 de lei.

Sportivii? Au şi ei bucăţica lor, în baza aceluiaşi temei legal bazat pe Legea nr. 350/2005 și Ordinului Agenţiei Naţionale pentru Sport nr. 130/2006. Astfel, sportivii au alocat un buget general de 570.000 de lei şi un cuantumul maxim de finanțare pentru un proiect: 250.000 de lei.

Şi acum vine bomba! Probabil că Primăria vrea să se răzbune pe tineri pentru că au comentat în front. Nu credem totuşi asta, însă aşa pare. Să vedeţi imediat de ce. Pentru tineri, temeiul legal este aceeaşi struţo-cămilă, adică Legea nr. 350/2005 și Ordonanţa Guvernului nr. 51/1998, bugetul alocat sesiunii de selecție este de 100.000 de lei, iar cuantumul maxim de finanțare pentru un proiect este tot de... 100.000 de lei! Aşadar, dragi tineri ai Constanţei, nu aveţi voie să faceţi decât un proiect care să coste până în 100.000 de lei, asta după ce aţi fost invitaţi de nenumărate ori să veniţi la Primărie să depuneţi proiecte. Interes maxim şi multă iubire!Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1667 secunde