Toate cele șase cluburi din Anglia și-au anunțat retragerea din Superliga Europeană

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Toate cele șase cluburi din Anglia și-au anunțat retragerea din Superliga Europeană

Sport 21 Aprilie 2021 / 08:48 718 accesări
Tottenham Hotspur. Foto: unsplash.com

Tottenham Hotspur. Foto: unsplash.com

Toate cele șase echipe din Premier League implicate în Superliga Europeană s-au retras oficial din competiție.

Manchester City a fost primul club care a făcut acest pas, după ce Chelsea și-a semnalat intenția de a face acest lucru pregătind documentația pentru retragere.

Celelalte patru echipe – Arsenal, Liverpool, Manchester United și Tottenham – au urmat în timpul nopții exemplul.

  • Liverpool a declarat că implicarea sa în liga separatistă “a fost întreruptă”;
  • Manchester United spune că “a ascultat cu atenție reacția fanilor, a guvernului britanic și a altor părți cheie interesate” înainte de a lua decizia de a nu participa;
  • Arsenal și-a cerut scuze fanilor lor și a spus că se retrage;
  • Președintele lui Tottenham, Daniel Levy, a declarat că clubul regretă „anxietatea și supărarea” cauzate de propunere.
  • Chelsea, primul dintre cluburi care a bătut în retragere, s-a mulțumit să confirme că a “început procedurile formale de retragere din grup”.

Formată inițial din 12 echipe, șase din Anglia, trei din Spania și trei din Italia, Super Liga pare acum un proiect mort, mai ales că și Barcelona a lăsat de înțeles că participarea sa depinde de votul Socios (fani finanțatori).

Proectul a fost condamnat atât de autoritățile din fotbal, cât și de politicieni, dar cel mai mult pare a fi contat reacția fanilor, care, cel puțin în Anglia au ieșit în stradă pentru a protesta față de implicarea echipelor lor favorite în acest proiect.

Niciuna dintre echipele din Spania și Italia nu a reacționat încă la declarațiile de retragere ale celor șase echipe din Premier League, dar publicația spaniolă El Mundo Deportivo a scris ieri că FC Barcelona și-a prevăzut o clauză în contractul de intrare în Superligă, condiționând acest pas de acordul Socios (suporteri finanțatori ai clubului) care vor avea o adunare în acest sens, la o dată neprecizată.

Presiunea de pe umerii oficialilor Super Ligii devenise deja prea mare, astfel că, la numai 48 de ore după anunțul înființării,noua competiție va fi suspendată, proiectul având nevoie de regândire.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.2207 secunde