Tot mai multe cazuri! Uite ultima situație a rujeolei la noi!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Tot mai multe cazuri! Uite ultima situație a rujeolei la noi!
Sănătate 14 Iulie 2017 / 18:25 447 accesări 2 comentarii

Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) din România a anunțat ultima situație a cazurilor de rujeolă semnalate în țara noastră. Astfel, numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România raportate până la 14 iulie este 8.017, din care 31 de decese (8 în județul Timiș, 6 în județul Arad, 6 în județul Dolj, 3 în județul Caraș-Severin, 1 în județul Bihor, 1 în județul Cluj, 1 în județul Călărași, 1 în județul Satu Mare, 1 în județul Vaslui, 1 în județul Galați, 1 în județul Mureș și 1 în București). S-au înregistrat cazuri de rujeolă în 41 de județe ale țării, cele mai multe fiind în Timiș - 1.214, Caraș-Severin 1.109, Arad 999, Satu Mare 711 etc. La Constanța au fost semnalate 4 cazuri de rujeolă. Un total de 7.741 de persoane nu au fost vaccinate.

DESPRE RUJEOLĂ Rujeola sau pojarul este o boală infecţioasă de etiologie virală, extrem de contagioasă, uneori chiar severă, provocată de virusul rujeolic, caracterizată prin febră mare, tuse, secreţii nazale şi oculare şi erupţie cutanată. Medicii spun că rujeola este una dintre bolile eruptive, contagioase ale copilăriei. Boala este mai gravă în cazul sugarilor şi copiilor mici, cu complicaţii pulmonare şi mortalitate destul de ridicată. Curba lunară şi sezonieră a incidenţei rujeolei arată un maxim în lunile de primăvară, respectiv aprilie - mai, minimul fiind înregistrat în august şi septembrie. Sursele de infecţie sunt constituite numai de bolnav, cu forme tipice sau atipice de boală. Transmiterea este aerogenă (prin aer), prin picături de salivă, secreţii nazo-faringiene şi conjunctivale, care rămân în suspensie în aer, fiind contagioase până la două ore după ce persoana contagioasă a părăsit încăperea sau un alt spaţiu închis. Doctorii au explicat că pacientul este contagios patru zile înainte şi după apariţia erupţiei cutanate. Specialiştii au atras atenţia că boala se poate transmite şi indirect, respectiv prin obiecte contaminate cu secreţii de la bolnav. Este adevărat că acest tip de transmitere este mult mai rar.

2 comentarii

Cristian 18:48:34 / 14 Iulie 2017
LUCRU LA DOMICILIU!

Anunt munca la domiciliu exclusiv: cautam persoane capabile sa obtina chiar din prima luna rezultatele pe baza carora sa castige 1500 RON (lei noi) lunar. Oferim contract de comision care va garanteaza plata rezultatelor. Ne gasiti la adresa de email: cristianproject210@gmail.com

vaccin= otrava 00:21:38 / 15 Iulie 2017
...

Rujeola e minciuna ca sa-si faca fraierii vaccin, sa fie profit la multinationale

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.3092 secunde