Ultimul minut

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Ultimul minut

Sport 26 Ianuarie 2007 / 00:00 515 accesări

Speranţe constănţene la Europa Top 12 de juniori la tenis de masă

Cel mai puternic turneu continental de juniori începe astăzi, la Riga, cu două jucătoare constănţene la start, Elizabeta Samara şi cadeta Cristina Hîrîci. Principala favorită în întrecerea feminină este Eliza Samara, antrenată la LPS Farul Constanţa de Viorel Filimon şi Liliana Sebe. Vicecampioana ultimelor două ediţii, junioara noastră pare mai pregătită ca oricînd să cîştige turneul adjudecat în trecut de Mihaela Şteff, Otilia Bădescu, Daniela Dodean sau constănţeanca Iulia Necula, luînd în considerare forma excelentă din ultima perioadă. Ambele jucătoare fac parte din aceeaşi grupă în prima fază a competiţiei, alături de rusoaicele Ekaterina Kolodyazhnaya, Elena Troshneva, Valeria Lemeshevskaya şi slovaca Jana Medrikova. Competiţia din Letonia se încheie duminică. Tot la acest sfîrşit de săptămînă, la Constanţa, va avea loc topul naţional de senioare, cîştigat anul trecut de o altă jucătoare constănţeană, Irina Hoza.

CS Tomis va juca pe teren propriu ambele partide din optimile Challenge Cup

Calificată direct în faza optimilor de finală a Challenge Cup la handbal feminin, CS Tomis Constanţa a mai primit o veste bună. După îndelungi discuţii cu oficialii grupării adverse, TV Uster, constănţenii au reuşit să obţină acceptul acestora de a disputa ambele manşe în România. Astfel, CS Tomis va juca turul şi returul la Constanţa, pe 17 februarie, de la ora 18.00, respectiv pe 18 februarie, de la ora 11.00, în Sala Sporturilor. “Vom suporta toate cheltuielile elveţiencelor, inclusiv cele de organizare ale partidelor. Le-am convins destul de greu, dar în cele din urmă au acceptat. În aceste condiţii, şansele de calificare în sferturile competiţiei au crescut şi mai mult. Părerea mea este că ne putem gîndi deja la turul următor. Cheltuielile nu sînt de neglijat, dar am primit ajutor de la Primăria Constanţa şi de la DSJ, care ne vor susţine şi în aceste jocuri. Ne bucurăm că putem oferi un spectacol de calitate tuturor constănţenilor”, a declarat preşedintele Tomisului, Gheorghe Slabu. Obiectivul grupării de pe litoral pentru acest sezon este cîştigarea trofeului, după ce în ediţia anterioară a Challenge Cup elevele lui Dumitru Muşi au jucat finala, cedînd în faţa Rulmentului Braşov.

Echipa Rulmentul Braşov a fost refuzată de Itxako Estella

Şi Rulmentul Braşov, campioana en titre a României la handbal feminin, a propus formaţiei spaniole Itxako Estella să dispute în România ambele manşe din optimile de finală ale Cupei EHF. Echipa la care activează şi patru românce (Petronica Fedorneac, Alina Jula, Ildiko Barbu şi Cristina Mihai) a refuzat însă oferta Rulmentului. ”N-au fost de acord, întrucît meciul retur vor să-l transmita live la TV, pe M6”, a susţinut Sorin Târcă, preşedintele grupării braşovene. Astfel, manşa tur se va desfăşura la Braşov, pe 17 februarie (ora 19.00) şi va fi condusă de arbitrii macedonieni Dusko Kamisevski - Zoran Naumovski, iar partida retur a fost stabilită pentru 24 februarie (ora 18.00 în România). Arbitri vor fi cehii Vaclav Horacek si Jiri Novotny.

România are două echipe feminine de volei în sferturile Cupei CEV

Miercuri seară s-au disputat partidele retur contînd pentru optimile de finală ale Cupei Confederaţiei Europene de Volei (CEV Cup). Învingătoare în meciurile tur, cele două formaţii româneşti au obţinut noi victorii, care le-au permis să se califice în sferturi. Unic LPS Piatra Neamţ a eliminat pe AMVJ Amstelveen, după 3-2 în Olanda şi 3-0 pe teren propriu, iar Dinamo Bucureşti cu 3-0 acasă şi 3-1 în dubla manşă cu Severodonceanca Severodoneţ (Ucraina). În sferturi, Unic va întîlni pe Universidad Burgos, iar Dinamo pe Sirio Perugia sau Panellinios Atena. În tur a fost 3-1 pentru italience, iar returul s-a jucat aseară, în Grecia. Echipele din România vor disputa primul meci acasă, pe 7 februarie.

Adunarea Generală a Federaţiei Române de Box a fost revocată!

Programată duminică, 28 ianuarie, pentru a stabili noul preşedinte, dar şi întreaga echipă de la conducere, Adunarea Generala a Federaţiei Române de Box (FRB) a fost revocată, ieri, la solicitarea preşedintelui Agenţiei Naţionale pentru Sport (ANS), Octavian Belu. Mihai Lauruc, preşedintele CS Box Club “Lauruc” Baia Mare, a trimis un memoriu la ANS şi la FRB, prin care contesta dreptul a 11 persoane de a participa la alegeri. ”Luni mi-a parvenit decizia prin care era anulată Adunarea generală din 2004. Am citit-o cu atenţie şi din aceasta rezultă clar că boxul trebuia să revină la statutul anterior, care stipula clar că orice persoană care nu-şi duce mandatul la capăt nu este eligibilă. Au încercat ei să anuleze articolul incriminat între timp, dar organele de conducere alese în 2004 şi deciziile lor ulterioare sînt lovite de nulitate”, a declarat Lauruc, cel care i-a contestat pe Obreja, Vaştag, Stoicescu, Fetecău (demisionari încă din 2002), Danciu, Vlad, Damian, Auraş, Câtea, Vladu şi Biţa (retraşi din Biroul federal pe 12 decembrie 2006). Pe lîngă revocarea Adunării Generale, Octavian Belu a dispus şi efectuarea unui control asupra legalităţii folosirii fondurilor repartizate de la buget Federaţiei Române de Box în anii 2005 şi 2006.

Naţionala de fotbal junioare a României va întâlni Portugalia

Echipa naţională de fotbal feminin under-19 a României va disputa două partide amicale cu reprezentativa similară a Portugaliei, la 30 ianuarie şi 1 februarie. Aceste două întîlniri fac parte din pregătirea pentru mini-turneul din ultimul tur de calificare la Campionatul European, ediţia 2006-2007. Mini-turneul de calificare va avea loc în România, junioarele române urmînd să întîlnească Danemarca (10 aprilie), Norvegia (12 aprilie) şi Belgia (15 aprilie). Pentru cele două meciuri amicale din Portugalia, selecţionerii Gheorghe Staicu şi Maria Delicoiu, au convocat următoarele 18 jucătoare: Roxana Mihaela Oprea (CSŞ Târgovişte), Adriana Cioară (Motorul Oradea) - portari; Mihaela Raluca Neacşu (Smart Bucureşti), Loredana Ionela Ilinca, Corina Simona Peti, Oana Ştefania Pocol, Cristina Elena Sucilă, Cristina Adelina Costa (toate Clujana Cluj), Georgiana Alina Birtoiu, Monica Varga, Denisa Ioana Comonoiu (toate CSŞ Târgivişte), Claudia Buză, Diana Buză (ambele Ripensia Timişoara), Mirabela Florina Ristache, Andreea Mihaela Cojocaru (ambele Pandurii Târgu Jiu), Alina Petrica Cimpoieş (CFR Constanţa), Izabela Varga şi Andreea Mihaela Coroian (ambele Motorul Oradea) - jucătoare de câmp.

26: SevC, 2IC, 3GTŞtiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1232 secunde