Un singur succes constănțean la CM de tenis de masă

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Tenis de masă / CM de seniori

Un singur succes constănțean la CM de tenis de masă

Sport 29 Aprilie 2015 / 00:00 314 accesări

Sportivii constănțeni prezenți la Campionatele Mondiale de tenis de masă rezervate seniorilor, care au loc în orașul Suzhou, din China, au început ieri asaltul în probele individuale. Clasată pe locul 18 ITTF, Eliza Samara și-a respectat statutul de favorită și a trecut fără probleme în turul al doilea. Sportiva legitimată la CS Farul Constanța și pregătită de Viorel Filimon a învins-o clar, în primul tur, pe Alina Arlouskaya (Belarus), locul 209 ITTF, cu 4-0, și va juca azi cu Nina Mittelham (Germania), locul 89 ITTF, pentru un loc în 16-imile de finală ale competiției. Din păcate, venită din calificări, cealaltă constănțeancă legitimată la CS Farul și pregătită de Viorel Filimon, Cristina Hîrîci, locul 860 ITTF, a pierdut, în primul tur, în fața uneia dintre candidatele la câștigarea titlului mondial, Tianwei Feng (Singapore), locul 4 ITTF, scor 0-4. Celelalte reprezentante ale României au trecut în turul al doilea, Bernadette Szcocs (locul 64 ITTF) învingând-o pe Angie Umbacia (Columbia, 428 ITTF) cu 4-0, în timp ce Camelia Poștoacă (locul 86 ITTF) a eliminat-o pe Anamaria Erdelji (Serbia, 126 ITTF) cu 4-0. La dublu feminin, Samara și Szandra Pergel (Ungaria) au pierdut prin abandon în prima rundă, după o accidentare suferită de unguroaică, în timp ce Szocs și Poștoacă au fost învinse, cu 4-0, de cuplul format din Jie Li (Olanda) și Qian Li (Polonia).

ÎNFRÂNGERI PENTRU ANDREI FILIMON

La masculin, constănțeanul Andrei Filimon a ajuns pe tabloul principal, după o evoluție foarte bună în calificări, unde a obținut patru succese consecutive. Sportivul legitimat la CS Top Spin 08 Constanța și clasat pe locul 157 ITTF a cedat, din păcate, în primul tur pe tabloul principal, în fața francezului Simon Gauzy (locul 35 ITTF), cu 0-4. Celălalt constănțean, Constantin Cioti, care și-a înghețat poziția 139 ITTF în ultimele trei luni, revenind după o accidentare, s-a oprit și el în primul tur, fiind învins fără drept de apel, scor 4-0, de chinezul Fan Zhendon (locul 4 ITTF). Nici Ovidiu Ionescu (locul 119 ITTF) nu a fost mai norocos, pierzând duelul cu chinezul Zhang Jike (locul 3 ITTF), scor 1-4, astfel că singurul reprezentant al României la individual masculin a rămas Adrian Crișan (locul 49 ITTF), învingător în disputa cu grecul Konstantinos Papageorgiou (locul 136 ITTF), scor 4-0. La dublu masculin, Filimon și Ionescu au părăsit competiția din primul tur, fiind învinși de portughezii Tiago Apolonia și Joao Monteiro, scor 4-2.

Campioni europeni în proba de dublu mixt, Samara și Filimon nu au reușit să ajungă în fazele superioare ale acestei probe la Campionatul Mondial, fiind învinși, în turul secund, de rușii Grigory Vlasov și Yana Noskova, scor 4-2.12
Pagina a fost generata in 0.1701 secunde