Vrem „Educație pentru sănătate“ în școli!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Faza națională s-a încheiat

Vrem „Educație pentru sănătate“ în școli!

Educație 10 Iunie 2018 / 16:04 2143 accesări

Părinți, cadre didactice și, în cele din urmă elevi, s-au pus de acord că introducerea unei discipline de educație pentru sănătate în școli ar fi necesară prin utilitatea ei. Desfășurarea concursului național „Educație pentru sănătate“ a scos în evidență acest aspect deloc de neglijat.

Potrivit unui comunicat de presă al Colegiului Național de Arte „Regina Maria“, etapa națională a acestei competiții a avut loc la Constanța. Partenerii unității de învățământ au fost Inspectoratul Școlar Județean Constanța și Direcția de Sănătate Publică Județeană Constanța. Aflat la a VIII-a ediție, evenimentul este inclus în Calendarul Activităților Educative Naționale - MEN 2018 și cuprinde patru secțiuni: clasa pregătitoare și clasa I – secțiunea colaj la care au participat 17 de elevi; secțiunea fotografie - clasele II – VI: 74 de lucrări; secțiunea afiș: clasele VII – VIII: 108 de elevi, clasele IX – XI: 106 de elevi; însumând 305 de lucrări, alături de secțiunea științifică la care participă pentru clasele VII – VIII: 63 de elevi şi IX – XI: 66 de elevi din Botoșani, Iași, Suceava, Vaslui, Caraș – Severin, Galați, Buzău, Harghita, Bistrița, Tulcea, Neamţ, Gorj, Brăila, Ialomița, Prahova, Maramureș, Constanța și din municipiul București.

Subiectele pentru proba științifică (clasele VII – XI), atât rezolvarea de itemi, cât și proba de creație au fost propuse, ca în fiecare an, de partenerii de la DSPJ Constanța, iar pentru realizarea colajelor, a fotografiilor și a afișelor elevii au pus în evidență tema de anul acesta: Sănătate pentru toți! „Concursul se bucură de o largă participare din 18 județe, 305 de lucrări la cele patru secțiuni și 129 de concurenți la secțiunea științifică. Subiectul de creație – Sunt un adolescent sănătos ! – îi provoacă pe participanți să conceapă eseul cu toată complexitatea cunoștințelor legate de sănătate, dar și să personalizeze această etapă din viața lor – etapă plină de transformari. Este esențial ca toate cadrele didactice să înțeleagă și să aplice în activitatea de zi cu zi aspecte ale educației pentru sănătate. Educația pentru sănătate trebuie să devină parte a educației pentru viață. Introducerea Educației pentru sănătate în curriculum național devine o datorie pentru factorii de decizie, pentru a avea generații sănătoase“, a declarat în debutul fazei naţionale, doctor Loti Popescu, Master European Promovarea Sănătăţii şi Educaţie pentru Sănatate, coordonator al Biroului de Programe de Promovare a Sănătăţii şi Educaţiei pentru Sănătate din DSPJ Constanţa.

„Apreciez această activitate, deoarece este dedicată sănătății, elevii fiind încurajați prin acest eveniment să conștientizeze importanța darului de mare preț - sănătatea. Revin cu mare plăcere în fiecare an pentru profesionalismul, transparența și corectitudinea organizării și desfășurării evenimentului. Apreciez strategia de elaborare a subiectelor la secțiunea științifică ce respectă standardele de pregătire pe nivele de vârstă“, a adăugat și profesorul coordonator al participanților din județul Neamț, Greșanu Camelia.



12