Vrem „Educație pentru sănătate“ în școli!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Faza națională s-a încheiat Vrem „Educație pentru sănătate“ în școli!
Educație 10 Iunie 2018 / 16:04 1136 accesări 1 comentariu

Părinți, cadre didactice și, în cele din urmă elevi, s-au pus de acord că introducerea unei discipline de educație pentru sănătate în școli ar fi necesară prin utilitatea ei. Desfășurarea concursului național „Educație pentru sănătate“ a scos în evidență acest aspect deloc de neglijat.

Potrivit unui comunicat de presă al Colegiului Național de Arte „Regina Maria“, etapa națională a acestei competiții a avut loc la Constanța. Partenerii unității de învățământ au fost Inspectoratul Școlar Județean Constanța și Direcția de Sănătate Publică Județeană Constanța. Aflat la a VIII-a ediție, evenimentul este inclus în Calendarul Activităților Educative Naționale - MEN 2018 și cuprinde patru secțiuni: clasa pregătitoare și clasa I – secțiunea colaj la care au participat 17 de elevi; secțiunea fotografie - clasele II – VI: 74 de lucrări; secțiunea afiș: clasele VII – VIII: 108 de elevi, clasele IX – XI: 106 de elevi; însumând 305 de lucrări, alături de secțiunea științifică la care participă pentru clasele VII – VIII: 63 de elevi şi IX – XI: 66 de elevi din Botoșani, Iași, Suceava, Vaslui, Caraș – Severin, Galați, Buzău, Harghita, Bistrița, Tulcea, Neamţ, Gorj, Brăila, Ialomița, Prahova, Maramureș, Constanța și din municipiul București.

Subiectele pentru proba științifică (clasele VII – XI), atât rezolvarea de itemi, cât și proba de creație au fost propuse, ca în fiecare an, de partenerii de la DSPJ Constanța, iar pentru realizarea colajelor, a fotografiilor și a afișelor elevii au pus în evidență tema de anul acesta: Sănătate pentru toți! „Concursul se bucură de o largă participare din 18 județe, 305 de lucrări la cele patru secțiuni și 129 de concurenți la secțiunea științifică. Subiectul de creație – Sunt un adolescent sănătos ! – îi provoacă pe participanți să conceapă eseul cu toată complexitatea cunoștințelor legate de sănătate, dar și să personalizeze această etapă din viața lor – etapă plină de transformari. Este esențial ca toate cadrele didactice să înțeleagă și să aplice în activitatea de zi cu zi aspecte ale educației pentru sănătate. Educația pentru sănătate trebuie să devină parte a educației pentru viață. Introducerea Educației pentru sănătate în curriculum național devine o datorie pentru factorii de decizie, pentru a avea generații sănătoase“, a declarat în debutul fazei naţionale, doctor Loti Popescu, Master European Promovarea Sănătăţii şi Educaţie pentru Sănatate, coordonator al Biroului de Programe de Promovare a Sănătăţii şi Educaţiei pentru Sănătate din DSPJ Constanţa.

„Apreciez această activitate, deoarece este dedicată sănătății, elevii fiind încurajați prin acest eveniment să conștientizeze importanța darului de mare preț - sănătatea. Revin cu mare plăcere în fiecare an pentru profesionalismul, transparența și corectitudinea organizării și desfășurării evenimentului. Apreciez strategia de elaborare a subiectelor la secțiunea științifică ce respectă standardele de pregătire pe nivele de vârstă“, a adăugat și profesorul coordonator al participanților din județul Neamț, Greșanu Camelia.

Loading...

1 comentariu

ZISUL 11:28:41 / 19 Iunie 2018
DACA MAI INTZELEGEM / INTZELEGETZI CEVA ?!

PARINTZII DORESC / VOR CA AI LOR COPII SA INVETZE CE SA MANANCE PENTRU CA SA FIE SANATOSI / CUM SA MANANCE SANATOS, IN SCHIMB PARINTZII, NU SINT DE ACORD CA, AI LOR COPII SA INVETZE DESPRE : ORGANELE GENITALE SI REPRODUCERE, SEX, HOMOSEXUALITATE, GAY, LESBIENE, CUPLURILE GAY SI INFIEREA DE COPII ........... , ADICA SA TRANSFORMAM SCOLILE IN BORDELURI, ATUNCI CADRELE DIDACTICE VOR PRIMI TITULATURA DE INITZIATORI IN ALE SEXULUI, DESFRANARII, CURVIEI CU ACTE IN REGULA, APROBATE DE MINISTERELE EDUCATZIEI SI SANATATZII ?! ATUNCI NUMAI CONSTRUITZI BORDELURI, TRANSFORMATZI SCOLILE IN BORDELURI SI ATUNCI ATZI REZOLVAT DOUA PROBLEME INTR-UNA, MAI CONSTRUITZI SI CATE O MATERNITATE PE LANGA SCOALA, UN CENTRU PENTRU OFICIEREA CUPLURILOR GAY SI S-A REZOLVAT TOT CE AU GANDIT UNII SI ALTZII, DEA LUNGUL TIMPULUI PENTRU NOI ROMANII SI NETREBNICII / TRADATORII DE CONDUCATORI ROMANI, ALESI DE MAREA MAJORITATAE A ROMANILOR, CA IN TIMP CONDUCATORII NOSTRI, AU PUS IN APLICARE CE LE-AU DICTAT SI LE DICTEAZA, CEI DIN AFARA ROMANIEI PENTRU A DISTRUGE NEAMUL ROMANESC SI ROMANIA SI ASTA PENTRU CA ACEST POPOR ESTE CRESTIN ORTODOX SI CRESTINISMUL ORTODOX AL ROMANILOR LE STA CA UN GHIMPE IN INIMA LOR DE NE CRESTINI ORTODOXI, IN FELUL ACESTA, ADICA PRIN : PRACTICI HOMOSEXUALE , GAY, LGBT, DESFRAU DE LA VARSTA FRAGEDA : MASTURBAREA, HOMOSEXUALITATEA, GAY, SODOMIA, MALAHIA, DETERMINA SMINTIREA COPIILOR SI PERSOANELOR TINERE SI MATURE, CA TRAIND IN LUMEA LOR, A DESFRAULUI SI DESTRABALARII SA NUMAI APARA FAMILIA FORMATA DINTR-UN BARBAT SI FEMEIE, CA SA NUMAI APARA COPIII IN LUME SI SA SE REDUCA NUMARUL POPULATZIEI ROMANIEI / LUMII, CRESTINILOR ORTODOXI, APARITZIA PAPUSILOR SEXUALE, AU ACELASI ROL, ADICA MICSORAREA NUMARULUI POPULATZIEI SI APARITZIA DEZECHILIBRELOR IN TOT / TOATE SI PESTE TOT, IN FELUL ACESTA A APARUT DEZORDINEA, NESUPUNEREA / NESCULTAREA COPIILOR DE PARINTZI, DISPRETZUL FATZA DE RESTUL GENERATZIILOR, DISCREDITAREA SI DEZMATZUL, PENTRU CA AFECTAREA CREIERULUI UMAN, AL COPIILOR CU CHESTIUNI NEFIRESTI VARSTEI LOR, DUC LA ASTFEL DE PERTURBARI , CARE IN FINAL DETERMINA : VIOLURILE, CRIMELE, ACCIDENTELE, DROGURILE SI DROGATZII, TOATE FACUTE PE BANDA RULANTA............

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1774 secunde