„Zilele Constanței“, sub deviza „CONSTANȚA E A MEA!“

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Sâmbătă și duminică va fi sărbătoarea tinerilor din orașul nostru! „Zilele Constanței“, sub deviza „CONSTANȚA E A MEA!“
Sport 17 Mai 2017 / 16:18 3685 accesări 0 comentarii

Organizatorii „Zilelor Constanței” au prezentat miercuri activitățile programate la sfârșitul acestei săptămâni

Organizatorii „Zilelor Constanței” au prezentat miercuri activitățile programate la sfârșitul acestei săptămâni

Ca în fiecare dintre ultimii ani, în cel mai apropiat weekend de data de 21 mai, când creștinii îi sărbătoresc pe Sfinții Împărați Constantin și Elena, au loc „Zilele Constanței“, care în 2017 vor fi 20 și 21 mai. Vom avea un sfârșit de săptămână plin de entuziasm tineresc, pentru că, alături de Primăria Municipiului Constanța, în organizare s-au mai implicat Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța, Inspectorul Școlar al Județului Constanța, cluburi sportive și alte structuri private, cum ar fi Asociația Terra Semper Fidelis Constanța.

„Mă bucur că avem ocazia să ne adunăm toți la un loc, Primăria, Inspectoratul Școlar, structuri sportive reprezentative ale orașului, cum ar fi Clubul Sportiv Farul și Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru“ Constanța. Ne dorim o Constanță mai frumoasă, mai curată, mai veselă, așa că ne-am dat mâna pentru a sărbători cât mai frumos orașul nostru. Inițiativa a plecat de la Consiliul Județean al Elevilor și noi toți am răspuns prezent!”, a declarat Mariana Solomon, director executiv al Direcției Județene pentru Sport și Tineret Constanța, la conferința de presă organizată miercuri, pe terasa hotelului Sport.

„Primăria Municipiului Constanța susține educația și sportul la fiecare eveniment pe care îl organizează. Constanța este un oraș frumos, cu oameni frumoși, care arată tot mai mult că are valori, mai ales în rândul copiilor, care obțin performanțe remarcabile atât la nivel educațional, cât și în domeniul sportiv. Este un eveniment despre copii, despre sport și despre ce e mai frumos în fiecare dintre noi. În această perioadă vor mai avea loc și alte evenimente, cum ar fi Festivalul Scoicilor sau concertele susținute de Corul Armonia”, a afirmat Mihaela Popescu, director la Direcția Relații Internaționale și Organizare Evenimente din cadrul Primăriei Constanța. Festivalul Scoicilor începe joi, la ora 10.00, și se încheie duminică. Corul Armonia va susține concerte de muzică folclorică din zona Dobrogei, organizate împreună cu Arhiepiscopia Tomisului.

„Ca de fiecare dată, ISJ Constanța răspunde cu plăcere oricărei invitații și oricărei inițiative de promovare a tinerilor din Constanța. Am invitat toate liceele din Constanța să participe la acest eveniment și am avut un real succes, până acum fiind confirmată prezența la manifestări a circa 450 de elevi, însoțiți de cadre didactice. Încercăm să legăm de „Zilele Constanței“ și evenimentul care va debuta în data de 18 mai, Târgul Ofertelor Educaționale. Ne dorim să sădim în sufletele și în mințile tinerilor noștri valoarea, promovarea culturii, promovarea valorii, promovarea bucuriei”, a spus inspectorul general Gabriela Bucovală, precizând că la parada programată duminică dimineață vor participa elevi și cadre didactice de la Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru“, Liceul Teoretic „Ovidius“, Colegiul Național „Mircea cel Bătrân”, Colegiul Național Pedagogic, Colegiul Național „Mihai Eminescu”, Colegiul Comercial „Carol I”, Colegiul Național de Arte „Regina Maria”, Colegiul de Marină „Alexandru Ioan Cuza”, Liceul Teoretic „George Călinescu”, Liceul Teoretic „Traian“, Liceul Teoretic „Lucian Blaga”, Liceul Teoretic „Decebal“ și Liceul Tehnologic „C.A. Rosetti”.

„Este un eveniment cu prilejul căruia constănțenii vor sărbători onomastica orașului nostru, sper că va deveni o tradiție. Avem copii frumoși, copii deștepți, copii care ne aduc bucurii zi de zi și an de an, ne bucură cu rezultatele lor atât la competițiile sportive, cât și la concursurile de cultură generală”, a declarat Andrei Szemerjai, director al Liceului cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru“.

„Clubul Sportiv Farul va participa cu aproximativ 60-80 de sportivi, pentru că o bună parte dintre sportivii noștri sunt plecați la competiții. Ne dorim ca vremea să fie cât mai bună, pentru că se anunță ploi la sfârșitul săptămânii”, a afirmat Ilie Floroiu, directorul CS Farul.

MARATONUL SPORTURILOR, SÂMBĂTĂ, ÎN FAȚA CAZINOULUI DIN CONSTANȚA

Programul activităților derulate cu ocazia „Zilelor Constanței“ cuprinde un maraton al sporturilor în fața Cazinoului din Constanța, care va avea loc sâmbătă, între orele 10.00 și 19.00, și va cuprinde demonstrații de dans sportiv, rugby, tenis (toate susținute de LPS), baschet (BC Athletic), volei (CS Flamingo) combinat cu dans sportiv (Dance WS), karate (Karate Dinamic), free style dance (Colegiul Național „Mihai Eminescu”), handbal (HC Farul), fotbal și fotbal tenis (Fundația „Giovanni Bosco“) și streetball (Asociația Județeană de Baschet).

Duminică, la ora 10.00, din fața Sălii Sporturilor este programată plecarea Paradei Oficiale, în care elevi, sportivi și studenți vor parcurge traseul bulevardul Tomis - Therme - Cazino și fiecare structură școlară, sportivă și universitară va transmite propriul său „mesaj pentru Constanța”. Se va ajunge la Cazino în jurul orei 10.45, iar de la ora 11.00 vor fi rostite mesajele oficiale ale organizatorilor și ale participanților la paradă. Vor vorbi primarul Decebal Făgădău, directorul CS Farul, Ilie Floroiu, un elev olimpic și un sportiv de frunte al Constanței (a fost desemnat să ia cuvântul duminică jucătorul de tenis de masă Andrei Pletea, de la LPS). Între orele 11.30 și 13.30, în zona Cazinoului se vor desfășura un atelier de creație, un concert susținut de formații ale elevilor constănțeni și mai multe concursuri sportive cu premii oferite de către DJST și Samsung România.

„Maratonul Sporturilor reprezintă o invitație adresată tuturor cluburilor sportive din Constanța, care au la dispoziție câte o oră pentru a prezenta valorile disciplinei sportive respective. Toate competițiile sunt open, pentru că spectatorii pot deveni și participanți la activitatea sportivă, dacă doresc. Oricine vrea să facă mișcare este binevenit! Duminică, de la ora 10.00, vom organiza o paradă sub genericul „Constanța e a mea”. Participă unitățile școlare, cluburile sportive și universitățile. Pe parcurs fiecare va transmite un mesaj, așa cum își dorește. În fața Cazinoului va fi montată o suprafață de joc, vor fi amplasate panouri de baschet și porți de handbal. Între concursuri vor fi momente de dans de diferite stiluri, pentru toate gusturile”, a precizat Mariana Solomon.

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1599 secunde