Ziua ambarcațiunilor rămase în derivă

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Ziua ambarcațiunilor rămase în derivă
Eveniment 22 Septembrie 2019 / 18:21 1355 accesări 0 comentarii

Duminică, din ordinul MRCC Constanța, ambarcațiunea Sar Opal, care aparține companiei ARSVOM, a intervenit în Marea Neagră, travers de portul Mangalia pentru a salva două ambarcațiuni aflate în pericol.

Potrivit primelor informații, patru persoane aflate pe un velier plecat în larg din portul turistic Limanu, au rămas în imposibilitatea de a mai naviga după ce s-a rupt catargul ambarcațiunii s-a rupt. Cei patru au solicitat ajutor, dar ambarcațiunea trimisă în acest sens a rămas, culmea ghinionului, la fel de neputincioasă, dat fiind că nu i-a mai funcționat motorul. În sprijuinul celor două ambarcațiuni rămase în derivă a fost tromisă nava Opal, care a readus la țărm, în siguranță, cele două ambarcațiuni.

Tot astăzi, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dobrogea a fost solicitat să intervină în zona Capul Turcului din Eforie Sud pentru salvarea unor pescari aflați pe o barcă pescărească în derivă.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Dobrogea, sesizarea a fost făcută printr-un apel la 112. cei trei pescari a căror barcă a rămas în derivă la aproximativ un kilometru de mal pentru că nu îi mai pornea motorul, au fost aduși la mal cu ajutorul ambarcațiunii Rhib al Punctului de salvare acvatic din Eforie.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1872 secunde