Ziua României, sărbătorită cu poezie și dans la Teatrul de Stat Constanța!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
„Luceafărul”, spectacol cu intrare liberă

Ziua României, sărbătorită cu poezie și dans la Teatrul de Stat Constanța!

Cultură 26 Noiembrie 2018 / 16:21 748 accesări

În aşteptarea spectacolului „Inima Reginei Maria”, ce va avea loc cu prilejul Centenarului Marii Uniri de la 1918 şi va avea premiera în weekendul 7 - 9 decembrie, Teatrul de Stat Constanţa a pregătit, de Ziua Naţională a României, o reprezentație pe versurile poetului nostru naţional, Mihai Eminescu. Spectacolul „Luceafărul” o are ca protagonistă pe actriţa Luiza Sarivan, alături de balerinii Victoria Creţ și Frații Adrian (Cosmin și Mihai), cunoscuți publicului și pentru participarea în finala la show-ul de televiziune „Românii au talent”. Evenimentul de poezie și dans va avea loc sâmbătă, 1 Decembrie 2018, de la ora 19.00. Intrarea este liberă.

Weekend-ul teatral începe încă de vineri, 30 noiembrie, ora 19.00, când constănțenii se vor întâlni din nou cu protagoniştii spectacolului „Veethoven..., făi!”, adică Lana Moscaliuc, Luiza Martinescu şi Remus Archip. Textul le aparţine Lanei Moscaliuc şi lui Iulian Enache, acesta din urmă ocupându-se și de regie. „Este o comedie savuroasă, cu o doctoriţă anxioasă, o lăptăreasă vulgară şi un electrician beţiv care formează un triunghi amoros, vegheat de spiritul genialului compozitor născut în Bonn. Scenografia poartă semnătura Lăcrămioarei Dumitraşcu, iar muzica este compusă de Adrian Mihai”, spun reprezentanții Teatrului de Stat Constanța. Duminică, 2 decembrie, de la ora 19.00, spectatorii pot pleca într-o călătorie imaginară în Italia, mai precis la Chioggia, prin intermediul celebrei comedii a lui Carlo Goldoni, „Gâlcevile din Chioggia”. Este povestea plină de veselie și culoare a certurilor între două grupuri de pescari din micul orașel aflat la țărmul Adriaticei, în laguna venețiană.

Andu Axente, Laura Iordan Adrian, Ana-Maria Ștefan, Andrei Cantaragiu, Marian Adochiței, Adrian Dumitrescu, Luiza Martinescu, Georgiana Mazilescu, Florina Stănculeț, Florentin Roman, Cosmin Mihale, Remus Archip şi Mirela Pană joacă sub îndrumarea regizorală a Danei Dumitrescu. Coregrafia îi aparţine Stelei Cocârlea, scenografia, Lăcrămioarei Dumitraşcu, iar muzica, lui Adrian Alexandru. Premiera a avut loc în februarie 2011. Un an mai târziu, montarea a fost nominalizată la secţiunea Cel mai bun spectacol a Festivalului Naţional de Comedie de la Galaţi.12
Pagina a fost generata in 0.2422 secunde