Judecat pentru furt de motorină de la Oil Terminal

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Judecat pentru furt de motorină de la Oil Terminal
Eveniment 02 Octombrie 2012 / 00:00 655 accesări 0 comentarii

Procurorii constănţeni au finalizat ancheta şi l-au trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pe bărbatul suspectat că a furat motorină dintr-o conductă din incinta Depozitului 3 aparţinând SC Oil Terminal SA Constanţa, aflat în dana 69 a Portului Constanţa. Nelu Şeitan, de 26 ani, din Ialomiţa, care locuieşte însă fără forme legale în Cumpăna, va fi judecat pentru furt calificat. Dosarul a ajuns pe rolul Judecătoriei Constanţa, care a decis ca procesul să înceapă pe 2 noiembrie. De asemenea, procurorii au disjuns cauza şi continuă cercetările pentru depistarea tuturor persoanelor implicate în furtul de motorină şi tragerea lor la răspundere. Potrivit rechizitoriului, în noaptea de 8 spre 9 septembrie, Şeitan a fost prins în flagrant de lucrătorii Serviciului Poliţiei Transporturi Maritime (SPTM). Oamenii legii spun că bărbatul a venit la furat cu un microbuz, pe care îl modificase pentru a putea transporta motorina furată. El a scos banchetele din interior şi a montat două rezervoare artizanale cu capacitatea de 1.000 litri fiecare. În momentul în care a fost depistat, Nelu Şeitan apucase să fure o tonă de combustibil şi se pregătea să încarce şi restul bidoanelor şi recipientelor pe care le avea în microbuz, respectiv opt butoaie de tablă cu capacitatea de 200 litri fiecare şi 37 de bidoane de câte 30 litri. Dacă nu ar fi fost prins, bărbatul ar fi putut fura aproape cinci tone de motorină.

INSTALAŢIE ARTIZANALĂ Din cercetările poliţiştilor a rezultat că Şeitan a montat o instalaţie artizanală pe conducta principală de încărcare-descărcare motorină din interiorul depozitului şi, cu ajutorul a două pompe electrice racordate la reţeaua electrică a unei magazii din incinta societăţii, a sustras combustibilul. Anchetatorii au mai stabilit că motorina ajungea în rezervoarele din microbuz printr-un furtun din plastic în lungime de 80 de metri, care ieşea din curtea depozitului printr-o spărtură a gardului, fiind mascat de vegetaţia din zonă. Anchetatorii au găsit, lângă microbuz, un autoturism BMW, înmatriculat în Bulgaria, ce avea buşonul rezervorului de alimentare desfăcut, iar lângă el se aflau câteva pete mari de motorină. Oamenii legii au controlat maşina şi au constatat că aceasta avea montat un rezervor de 160 de litri, în loc de 60 de litri cât era normal. Din cercetări s-a stabilit că BMW-ul aparţine unui angajat al SC Oil Terminal SA, care era de serviciu în noaptea respectivă.

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Ştiri de ultimă oră
123

Pagina a fost generata in 0.6323 secunde