1 Mai - Condiţii mizere în hoteluri de patru stele din Mamaia

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Sancţiuni în prima zi a sezonului estival date de Protecția Consumatorului

1 Mai - Condiţii mizere în hoteluri de patru stele din Mamaia

Social, Turism 01 Mai 2019 / 16:02 3593 accesări

Șeful CJPC Constanţa, Horia Constantinescu: "Controlul a fost făcut pe baza unei sesizări şi îi îndemn pe toţi consumatorii să procedeze la fel"

Șeful CJPC Constanţa, Horia Constantinescu:

Potrivit reprezentanţilor Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului CJPC) Constanţa, miercuri la prânz au fost efectuate controale la două hoteluri clasificate la patru stele din zona Mamaia Nord, în urma reclamaţiei depuse de către un client.

„Controlul a fost făcut pe baza unei sesizări şi îi îndemn pe toţi consumatorii să procedeze la fel. Hotelul a fost renovat în ultimii ani, dar este administrat necorespunzător. (…) Bucătăria are parte de dotări peste nivelul multora dintre cele controlate de noi, dar gestionarea acestora este lamentabilă. Întreţinerea echipamentelor şi a dotărilor ţine de modul în care angajaţii înţeleg să-şi respecte locul de muncă. Repet, dotările sunt la un nivel bun”, a explicat şeful CJPC Constanţa, Horia Constantinescu.

El spune că din cauza abaterilor constate, mizeria fiind una dintre acestea, conducerile unităţilor de cazare au fost invitate, joi, la sediul Comisariatului cu documentele ce privesc administrarea acestora, urmând să le fie comunicate atunci şi sancţiunile.

„Au primit invitaţie pentru mâine (joi - n.r.). Câteva dintre camere vor fi scoase temporar din circuitul turistic, pentru că vopseaua este scorojită, necesită reparaţii, cu toate că hotelul a trecut printr-un plan investiţional ambiţios. Întreţinerea acestuia lasă de dorit”, a mai spus şeful CJPC Constanţa, precizând şi că aproximativ 50 de kilograme de alimente au fost retrase „pentru depozitare neconformă şi schimbarea stării termice”.

Totodată, acesta a precizat că la una dintre unităţi se va aplica o sancţiune şi pentru obstrucţionarea controlului, după ce au fost surprinşi angajaţi în timp ce încercau să ascundă din alimentele neconforme.

„O să observaţi cum personalul duce în biroul de contabilitate mai multe produse alimentare, în încercarea de a obstrucţiona controlul. (…) Vor fi sancţionaţi şi pentru obstrucţionarea controlului”, a mai declarat Horia Constantinescu.

Menționăm că CJPC Constanța nu a făcut publice numele celor două hoteluri din zona de nord a stațiunii Mamaia descoperite cu grave nereguli.12