12 locuri uimitoare adăugate în Lista Patrimoniului Mondial de UNESCO

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

12 locuri uimitoare adăugate în Lista Patrimoniului Mondial de UNESCO

Turism 19 Iulie 2016 / 08:51 1586 accesări

Mistaken Point

Mistaken Point

Deșertul Lut

Deșertul Lut

Arhipelagul Revillagigedo

Arhipelagul Revillagigedo

Lanțul muntos Tien-Shan

Lanțul muntos Tien-Shan

Lucrări ale arhitectului Le Corbusier

Lucrări ale arhitectului Le Corbusier

Lucrări ale arhitectului Le Corbusier

Lucrări ale arhitectului Le Corbusier

Hubei Shennongjia

Hubei Shennongjia

Parcul Național Khangchendzonga

Parcul Național  Khangchendzonga

Ahwar din sudul Irakului

Ahwar din sudul Irakului

Docul naval din Antigua

Docul naval din Antigua

Parcul marin Sanganeb

Parcul marin Sanganeb

De la parcuri marine la dealuri fosilizate create de-a lungul a milioane de ani și civilizații antice care au trăit în mlaștini, UNESCO a adăugat 12 situri pe Lista Patrimoniului Mondial. Vă prezentăm imaginile care vorbesc de la sine despre motivele alegerii respectivelor obiective de către UNESCO, publicate pe site-ul Russia Today.

Mistaken Point - Această fâșie de coastă impresionantă, ce se întinde pe o lungime de 17 kilometri în partea de sud-est a Newfoundland, în Canada, este o înșiruire de dealuri fosilizate apărute în urmă cu 580 - 560 de milioane de ani, cercetătorii afirmând că este cea mai veche formațiune fosilă din lume.

Deșertul Lut este o zonă aridă, subtropicală, situată în sud-estul Iranului, un exemplu clasic al modului în care mediul înconjurător se schimbă continuu. Bătut de vânturi puternice, din luna iunie până în octombrie, deșertul este într-o continuă transformare din cauza eroziunii, cu forme uimitoare de relief create de vântul puternic, care impresionează privirile și se modifică de la an la an.

Arhipelagul Revillagigedo din Mexic este situat în estul Oceanului Pacific, făcând parte dintr-un lanț muntos submarin, unde patru insule sunt, de fapt, vârfurile a patru vulcani. Apele care scaldă arhipelagul sunt populate de rechini, balene și delfini.

Lanțul muntos Tien-Shan, care se află pe teritoriul a trei țări, Kazakhstan, Kîrgîzstan și Uzbekistan, este unul dintre cele mai mari din lume, fiind o zonă de o excepțională biodiversitate.

Masivul Ennedi (Ciad) - Mii de imagini au fost săpate în piatră și în canioanele acestui platou situat în nord-estul statului Ciad, creat prin eroziunea apelor și vântului, de-a lungul timpului. Este o locație impresionantă, mai ales că, deși se află în deșertul Sahara, o rețea subterană de ape o face deosebit de bogată în vegetație.

Lucrările lui Le Corbusier - Lista UNESCO include, de asemenea, și o serie de lucrări ale arhitectului Le Corbusier, Charles-Edouard Jeanneret-Gris. ”Aceste opere geniale atestă internaționalizarea arhitecturii, constituind dovada inventării unui nou limbaj arhitecturalcare se desparte de trecut”, se arată în argumentația UNESCO.

Hubei Shennongjia - Zona este situată în estul părții centrale a Chinei, asigurând habitat pentru numeroase specii rare de animale, de la salamandra gigantică de China până la ursul negru asiatic și leopardul de Asia.

Parcul Național Khangchendzonga - Situat în nordul îndepărtat al Indiei, acest parc spectaculos include al treilea cel mai înalt vârf montan al lumii, Mount Khangchendzonga, ca și ghețari cu crevase adânci și munți acoperiți de zăpadă. Poveștile mitologice asociază acest loc cu populația Sikkim care o locuia în vechime.

Ahwar din sudul Irakului- Această zonă este alcătuită din șapte situri diferite și include patru regiuni umede despre care se crede că ar fi fost grădinile biblice ale Raiului. Udate de apele Tigrului și Eufratului, mlaștinile mesopotamiene sunt adăpostul a numeroase specii sălbatice de plante și animale, dar și al unui trib arab persecutat de fostul președinte irakian Saddam Hussein.

Antigua Naval Dockyard - Docul naval din Antigua este un complex de clădiri în stil georgian, care au fost construite astfel încât să ofere protecție în fața uraganelor care se abat asupra acestei părți a Caraibelor. Construcția a fost ridicată după un proiect al Marinei britanice, cu ajutorul sclavilor din zonă, pentru a proteja interesele marilor cultivatori de trestie de zahăr din zonă într-o vreme în care marile puteri europene îșli disputau influența asupra estului Caraibelor.

Parcul marin Sanganeb și Golful Dungonab din Sudan constituie două zone separate care au în comun recife bogate de corali, mangrove, dar și plaje deosebit de frumoase, constituind un excelent habitat pentru mamifere marine locale, dar și pentru numeroase specii de păsări.

Ansamblul Modern Pampulha - Situat în Belo Horizonte, Brazilia, acest oraș-grădină futurist a fost creat în anul 1940, de arhitectul Oscar Niemeyer, în jurul unui lac artificial. Complexul include un cazino, o sală de recepții și o biserică, toate ridicate din materiale naturale de construcții din zonă.12