13 sportivi din Constanța, la Universiada de vară 2017

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

13 sportivi din Constanța, la Universiada de vară 2017

Sport 28 Iulie 2017 / 14:18 1635 accesări
Mariana Dumitrache (sportivă antrenată de Angheluș Beșleagă) va evolua în concursul universitar de haltere

Mariana Dumitrache (sportivă antrenată de Angheluș Beșleagă) va evolua în concursul universitar de haltere

România va participa cu o delegație formată din 121 de persoane, dintre care 91 de sportivi, la cea de-a 29-a ediție a Universiadei de vară, care se va desfășura la Taipei (Taiwan), între 19 și 30 august, iar gimnasta Larisa Iordache va fi purtătoarea de drapel la ceremonia de deschidere. În programul competiției sunt prezente următoarele discipline sportive: natație (sărituri în apă, înot), polo pe apă, atletism, tir cu arcul, baschet, baseball, badminton, biliard, scrimă, fotbal, gimnastică artistică, gimnastică ritmică, golf, judo, patinaj pe role, tenis de masă, taekwondo, tenis, volei, haltere și wushu. Sportivii români vor concura la atletism, haltere, tenis de masă, volei masculin, înot, sărituri în apă, baschet masculin, polo pe apă masculin, gimnastică artistică, scrimă și judo.

Universiada reprezintă, după Jocurile Olimpice, cel mai mare eveniment sportiv din lume, iar de-a lungul istoriei România a fost gazda ediției de iarnă a Universiadei din 1951 (Poiana Brașov), dar și a Universiadei de vară în anul 1981 (București). În anul 1953, Bucureștiul a fost orașul organizator al Festivalului Mondial al Tineretului și Studenților.

Participarea la Universiadă este permisă sportivilor studenți care sunt încadrați la o formă de studiu în instituțiile de învățământ superior (licență, masterat sau doctorat) sau absolvenților din anul 2016, care nu depășesc vârsta de 28 de ani, cu excepția baschetului, care are limita de vârstă maximă de 25 de ani. România a ocupat locul 29 pe națiuni la Universiada de vară din 2015, de la Gwangju (Coreea de Sud), obținând o medalie de aur, trei de argint și trei de bronz.

Din delegația României fac parte și mai mulți sportivi constănțeni sau care au fost legitimați la cluburi din Constanța sau care sunt studenți ori masteranzi la Constanța:

Ionuț Andrei Neagoe (CS Farul - CSU Pitești, antrenor Angela Popescu) - va concura la atletism, în probele de 200 m și lungime

Claudia Mihaela Bobocea (CSM Sfîntu Gheorghe, Universitatea Ovidius Constanța) - atletism, 800 m, 1.500, 5.000 m

Cosmin Ilie Dumitrache (CSM București, Universitatea Ovidius Constanța) - atletism, 110 m garduri

Alina Rotaru (CSM București, Universitatea Ovidius Constanța) - atletism, lungime

Mariana Dumitrache (CS Farul) - haltere

Alina Zaharia, Bogdan Postudor, Lucian Munteanu plus antrenorul Viorel Filimon - toți la tenis de masă

Alexandru Muscină, Marius Iftime, Alexandru Zahar, Robert Vologa, Paul Cămui - toți la volei masculin

Taguri articol


12