130 de participanţi la a VII-a ediţie a Memorialului „Ioan Bărbătei“ la lupte libere

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

130 de participanţi la a VII-a ediţie a Memorialului „Ioan Bărbătei“ la lupte libere

Sport 03 Aprilie 2018 / 13:30 2616 accesări

Sala „Tomis“ din strada Flămânda a fost sâmbătă gazda ediţiei a VII-a a Memorialului „Ioan Bărbătei“ la lupte libere, care în acest an a fost o competiţie internaţională, prin participarea echipelor feminine de lupte libere din Italia şi Grecia. La competiţia organizată de Asociaţia Judeţeană de Lupte Constanţa (preşedinte Gigi Pambuca) au fost prezenţi 130 de sportivii de la CSŞ Mangalia, CSŞ Aurora 23 August, CSŞ Limanu-2 Mai, CSŞ Medgidia, CSŞ Tulcea, CS Victoria Cumpăna, CS Farul Constanţa şi LPS „Nicolae Rotaru” Constanţa.

„Vreau să le mulțumesc tuturor celor implicați în organizarea Memorialului „Ioan Bărbătei”, dar în mod deosebit lui Gigi Pambuca și Vasile Vicol, doi promotori ai luptelor în Dobrogea, doi oameni cu un suflet mare, care nu au uitat o secundă că sunt ceea ce sunt datorită acestui sport. Vă mulțumesc prieteni dragi!”, a notat pe pagina personală de Facebook preşedintele Federaţiei Române de Lupte, Răzvan Pîrcălabu, prezent la Constanţa împreună cu vicepreşedintele FRL, Constantin Borăscu. La competiţia de sâmbătă, rezervată cadetelor şi cadeţilor (14-16 ani), au mai fost prezenţi Elena Frîncu, Mariana Solomon, Ender Memet, Iancu Vanghelici, Andrei Szemerjai şi antrenorul emerit Ismail Chenan.

„Un concurs frumos, cu oameni frumoși. Mulțumim tuturor pentru că ne-au onorat cu prezenţa, pentru a-l comemora pe maestrul Bărbătei Ioan, mentorul și călăuzitorul nostru. Îndrumați copiii către sport, către lupte, un sport care înfrumusețează mintea, corpul și caracterul”, a spus Vasile Vicol, fost campion naţional sub bagheta regretatului antrenor Ioan Bărbătei, omul care a șlefuit și îndrumat multe generații de luptători constănțeni.

„Vreau să remarc evoluţia sportivelor Cristina Roşioru şi Amalia Rătunzeanu, care au evoluat la două categorii şi au învins componentele loturilor Italiei şi Greciei. Vreau să-i mulţumesc domnului Ecuan Aziz, vicepreşedintele AJL, care este tot timpul alături de domnul Gigi Pambuca şi sprijină desfăşurarea activităţii, precum şi foştilor luptători Vasile Vicol şi Marius Ichim, care se implică total în organizarea competiţiilor. De asemenea, vreau să fac un apel pentru a-l sprijini pe sportivul Andrei Savu, singurul campion naţional la cadeţi, care are nevoie de suma de şase sute de euro în vederea participării la Campionatele Europene din luna mai, din Macedonia”, a declarat Ioan Giuglea, directorul executiv al Asociaţiei Judeţene de Lupte Constanţa.12