2 ani de suspendare pentru Maria Șarapova!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

2 ani de suspendare pentru Maria Șarapova!

Sport 08 Iunie 2016 / 18:33 521 accesări
Maria Șarapova poate juca din nou tenis în ianuarie 2018

Maria Șarapova poate juca din nou tenis în ianuarie 2018

Rusoaica Maria Șarapova a fost suspendată pentru următorii doi ani de către Federaţia Internaţională de Tenis, după ce a fost prinsă dopată cu meldonium. Astfel, jucătoarea în vârstă de 29 de ani nu va putea evolua în circuitul feminin până în ianuarie 2018, pedeapsa fiind considerată ca începută în luna ianuarie a acestui an. Primul Grand Slam la care va avea dreptul să participe va fi Roland Garros 2018.

Câştigătoarea a cinci titluri de Mare Șlem a anunţat în luna martie că a fost testată pozitiv la meldonium, o substanţă utilizată în tratarea problemelor cardiace şi care a fost inclusă pe lista produselor interzise de către Agenţia Mondială Antidoping (AMA) începând cu data de 1 ianuarie 2016. Șarapova, cea mai bine plătită sportivă din lume, a susţinut că a utilizat meldonium la recomandarea medicilor, în ultimii zece ani, fără să ştie însă că produsul a fost interzis între timp de AMA.

Sute de sportivi au fost depistaţi pozitiv la meldonium de la începutul acestui an, iar Agenţia Mondială Antidoping a recunoscut luna trecută că suspendările sale ar putea fi anulate din cauza absenţei informaţiilor ştiinţifice clare în privinţa duratei în care substanţa poate fi eliminată total din organism. Maria Șarapova a fost suspendată provizoriu începând cu data de 12 martie, după ce a fost depistată pozitiv la Australian Open, în ianuarie.

Taguri articol


12