20 de minute de exerciții fizice, adevărat antiinflamator pentru corp

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

20 de minute de exerciții fizice, adevărat antiinflamator pentru corp

Lifestyle 14 Ianuarie 2017 / 08:00 1060 accesări

Activitatea fizică regulată și-a dovedit influența benefică asupra corpului, inclusiv pentru controlul greutății, inimă, oase și mușchi și pentru reducerea riscului de apariție a unor afecțiuni. Recent, o echipă de oameni de știință americani a demonstrat că o simplă sesiune de scurtă durată de exerciții fizice poate acționa ca un adevărat antiinflamator. Descoperirea poate avea implicații încurajatoare în tratamentul bolilor cronice precum artrita, fibromialgia, dar și în obezitate, informează Science Daily.

Cercetătorii de la Școala de Medicină din cadrul Universității San Diego din California, Statele Unite, au descoperit că o sesiune de doar 20 de minute de exerciții fizice de intensitate moderată poate stimula sistemul imunitar producând un răspuns celular antiinflamator. Beneficiile antiinflamatorii ale exercițiilor fizice au fost recunoscute de către oamenii de știință, însă modul în care are loc acest proces reprezintă cheia pentru maximizarea acestora.

Creierul și sistemul nervos simpatic — o cale ce contribuie, printre altele, la accelerarea pulsului și la creșterea presiunii sanguine — sunt activate în timpul exercițiilor fizice pentru a permite corpului să facă față acestora. Hormonii, precum adrenalina și noradrenalina, sunt eliberați în fluxul sanguin și declanșează receptorii adrenergici ai celulelor sistemului imunitar.

Taguri articol


12