20.000 de carduri de sănătate se află la sediul CJAS Constanța! Verificați!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

20.000 de carduri de sănătate se află la sediul CJAS Constanța! Verificați!

Sănătate 19 Decembrie 2018 / 13:08 2775 accesări

Cardurilor naționale de sănătate li s-a prelungit valabilitatea cu încă doi ani. Decizia a fost luată prin Hotărârea de Guvern nr. 458 din 28 iunie 2018. aceste carduri sunt recunoscute drept valabile de Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate timp de doi ani după data de expirare a valabilităţii inscripţionată pe suprafaţa din material plastic, deoarece certificatele digitale înscrise în cipurile electronice au o valabilitate de 7 ani. În cazul cardurilor emise anterior datei de 31 decembrie 2012, termenul de valabilitate este 31 decembrie 2019.

Totodată, cardurile naţionale de sănătate noi care se emit au de la început durata de valabilitate de şapte ani

"Le reamintim asiguraților care au carduri emise, însă nu au intrat în posesia acestora, să verifice dacă acestea au fost returnate de factorii poștali la instituția noastră. În acest moment avem la sediu aproximativ 20.000 de carduri naționale de sănătate", potrivit președintelui director al Casei Județene de Asigurări de Sănătate Constanța, Mirel Cristescu.

Precizăm de asemenea, că asigurații care pierd cardurile, ori li se fura, ori li se defectează pot solicita carduri duplicat. În acest caz este necesar să se prezinte la sediul nostru completeze o cerere și să plătească 15 lei. Aceștia vor primi adeverintă înlocuitoare a cardului valabilă 60 de zile, adică până la emiterea noului card. Anul acesta 4.903 asigurați au solicitat carduri duplicat, iar din anul 2015 și până în prezent au fost solicitate 23.055 de carduri duplicat.



12