2020, anul în care fotbalul românesc va reveni la Jocurile Olimpice după 56 de ani

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

2020, anul în care fotbalul românesc va reveni la Jocurile Olimpice după 56 de ani

Sport 03 Ianuarie 2020 / 19:04 670 accesări
Echipa de tineret a avut o comportare foarte bună la EURO 2019

Echipa de tineret a avut o comportare foarte bună la EURO 2019

Reprezentativa de fotbal Under 21 a României a impresionat în vara lui 2019, ajungând în semifinalele Campionatului European 2019 și s-a calificat, după o aşteptare de 56 ani, la Jocurile Olimpice de la Tokyo, din 2020.

„Au trecut 56 de ani, peste o jumătate de secol!, de la ultima participare a României la Jocurile Olimpice prin fotbal. Culmea, ediție găzduită tot de Japonia! La JO 1964, generația Coe, Jenei, Hălmăgeanu și Pârcălab a ieșit din grupe, 3-1 cu Mexic, 1-1 cu RFG și 1-0 cu Iran, pierzând cu Ungaria în sferturile de finală, 0-2.

Acum, e rândul generației Radu, Hagi, Pușcaș și Cicâldău să reprezinte România fotbalistică la Jocurile Olmpice! Am ajuns acolo după ce ne-am calificat în semifinale la EURO 2019 și o aventură în cea mai dificilă grupă posibilă de la turneul final, cu Anglia, campioana mondială U20 în 2017, Franța și Croația.

... Cu speranță pentru toți suporterii fotbalului românesc, speranța că acești copii se vor maturiza frumos și vor face din nou milioane de români fericiți! Poate chiar la Tokyo!”, notează site-ul oficial al Federaţiei Române de Fotbal.

„Să joci la Jocurile Olimpice este o mândrie uriașă pentru orice sportiv. Messi are atâtea trofee și a zis că pentru el cel mai important este medalia olimpică. E un vis, dar am spus de la început că această generație va scrie istorie. Nu ne vom opri aici. Vom impresiona și în Japonia, românii să aibă încredere în noi!” - Andrei Ionuț Radu, portar România 2020.

„Am avut o generație bună atunci, cu jucători de mare calitate care ulterior și-au demonstrat valoarea. Cred că puteam realiza mai multe în Japonia, am pierdut în sferturile competiției cu Ungaria, cea care avea să devină campioană olimpică. A fost una dintre cele mai plăcute experiențe ale mele din cariera de fotbalist” - Ion Pârcălab, mijlocaș România 1964.

LOTUL ROMÂNIEI U23 la Jocurile Olimpice din 1964:

Ilie Datcu, Stere Adamache, Ilie Greavu, Ion Nunweiller, Bujor Hălmăgeanu, Dan Coe, Emerich Jenei, Gheorghe Constantin, Ion Ionescu, Constantin Koszka, Sorin Avram, Marin Andrei, Mircea Petescu, Carol Creiniceanu, Dumitru Ivan, Nicolae Georgescu, Emil Dumitriu, Cornel Pavlovici, Emil Petru, Ion Pârcălab.

Celelalte participări ale fotbaliştilor români la Jocurile Olimpice au fost consemnate în 1924 și 1952.



12