2024 poate fi primul an al revenirii la normalitatea din turism

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

2024 poate fi primul an al revenirii la normalitatea din turism

Turism 04 Ianuarie 2024 / 09:02 996 accesări

Sezonul estival 2024 aduce pentru litoralurile românesc și bulgăresc, dar și pentru Grecia și Turcia, reduceri early booking de până la 30%, avansuri mici de 20 - 30% și o diferență de 70 – 80% cu 14 zile înainte de intrarea la cazare

Turoperatorii si agențiile partenere din toată țara se așteaptă ca din 4 ianuarie rezervările să crească exponențial și datorită menținerii unor reduceri de early booking maximale pe toată luna ianuarie. Cele mai populare stațiuni și regiuni sunt Nisipurile de Aur, Mamaia, Thassos și Kușadasi.

Principalul touroperator specializat atât pe litoralul bulgăresc, cât și pe cel românesc, anunță lansarea în forță a ofertelor tip early booking pentru sezonul estival 2024, sub genericul ”Vacanță la Marea Neagră”, alături de oferte pentru alte două destinații populare ale românilor, Grecia și Turcia.

Sezonul estival 2023 aduce pentru litoralurile românesc și bulgăresc, dar și pentru Grecia și Turcia, reduceri early booking de până la 30%, avansuri mici de maxim 20-30% și diferența de 70-80% cu 14 zile înainte de intrarea la cazare.

Astfel turiștii beneficiază de reducerile maxime de early booking însă nu riscă nimic, deoarece avansul este rambursabil. Efortul financiar al acestora este minim pentru că vor achita diferența de bani în cazul vacanțelor de vară abia peste 6-7 luni.

Iată care este topul țărilor și respectiv al stațiunilor pentru sezonul estival 2024:
1. Bulgaria: Nisipurile de Aur, Albena, Sunny Beach, Obzor
2. România: Mamaia, Eforie Nord, Neptun, Jupiter
3. Grecia: Thassos, Halkidiki, Riviera Olimpului
4. Turcia: Kușadasi, Bodrum, Antalya

Marea majoritate a turiștilor români aleg hoteluri de la 3 stele în sus, în Bulgaria optând în special pentru servicii all inclusive, dar cu o tendință în creștere în acest sens și în țara noastră. Cele mai solicitate sunt, la ora actuală, pe ambele litoraluri, hotelurile de 4 și 3 stele, ambele categorii cu o pondere de 50% din total, urmate de hotelurile de 5 stele, cu o pondere de 40%.

Creșterea estimată în 2024 față de 2023, pe baza rezervărilor de până în prezent, este de 50%.12