22 de persoane, trimise în judecată; au furat 77 tone de cereale şi cărbune din trenurile de marfă garate în portul Constanța

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

22 de persoane, trimise în judecată; au furat 77 tone de cereale şi cărbune din trenurile de marfă garate în portul Constanța

Eveniment 22 Ianuarie 2024 / 18:16 760 accesări

Un număr de 22 de persoane au fost trimise în judecată pentru furt calificat în formă continuată, acestea sustrăgând din vagoanele trenurilor de marfă garate în portul Constanţa peste 77 tone de cereale şi cărbune, într-o perioadă de circa patru luni a anului trecut.

Patru dintre inculpaţi sunt în arest la domiciliu şi cinci, sub control judiciar.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa a informat luni, printr-un comunicat de presă, că în perioada iulie-octombrie 2023, atât ziua, cât şi pe timpul nopţii, cu o frecvenţă aproape zilnică, inculpaţii O.M., C.T. şi O.I. au sustras cereale şi cărbune din vagoanele garate în triajul portului Constanţa, prin forţarea sigiliilor de siguranţă şi deschiderea trapelor de descărcare, mărfuri pe care le-au ambalat în saci şi le-au ascuns pe platformele vagoanelor, pentru a le transporta în afara portului.

"Autorii au fost sprijiniţi în activităţile lor infracţionale de inculpatul O.I., angajat al unei societăţi cu sediul în Portul Constanţa, care îi anunţa despre sosirea în port a vagoanelor încărcate cu marfă. De asemenea, inculpaţii O.M., C.T. şi O.I. au beneficiat uneori şi de contribuţia cu acte de executare a inculpatei C.M., care, împreună cu inculpata N.R.E., avea rolul de a asigura zona comiterii faptelor şi de a-i anunţa pe autori despre eventuala prezenţă a organelor de poliţie", reiese din comunicat.


După ce erau scoşi în afara portului, sacii cu mărfuri erau depozitaţi în curţile inculpaţilor S.A. şi P.M., situate în apropierea căii ferate. De la cele două imobile mărfurile erau vândute către diferiţi clienţi ori transportate către alte persoane, cu autoturisme conduse de inculpaţii P.G. şi B.A.C.

"Astfel, autorii şi-au dezvoltat o reţea de clienţi, cărora le-au vândut mărfurile sustrase. Dintre aceştia au fost identificate 13 persoane, ce au fost inculpate întrucât cercetările au relevat că ele cunoşteau provenienţa ilicită a mărfurilor, iar frecvenţa cu care au cumpărat a fost de natură a-i încuraja pe autori să continue activităţile infracţionale", se mai spune în comunicat.


În perioada indicată, inculpaţii au sustras peste 77.000 kilograme de cereale şi cărbuni, valoarea estimată a prejudiciului total cauzat mai multor societăţi de transport marfă fiind mai mare de 121.000 lei.Ştiri recomandate

12